Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept

Dortíky s peppermintem

0.0
Dortíky s peppermintem

Potřebné ingredience

Těsto : 150g másla, 350g pískového cukru, 3 vejce, 5ml peppermint. likéru, 250ml mléka, 225g hladké mouky, 1 KL jedlé sody, špetka soli, 50g kakaa. Náplň : 300ml snetany na šlehání, 5ml peppermint. esence. Poleva : 175g hořké čokolády, 115g másla, 5ml peppermint. esence.

Postup přípravy

1. Změklé máslo vyšleháme s cukrem do hladké pěny. Pak postupně přimícháme tři vejce a důkladně prošleháme. Dále přidáme peppermintový likér nebo esenci a nakonec střídavě přiléváme mléko a směs prosáté hladké mouky, sody, soli a kakaa. Všechno to spojíme do hladkého těsta.
2. Papírové nebo alobalové košíčky naplníme do poloviny těstem. Postavíme je na plech a pečeme v předehřáté troubě při 180°C přibližně 15 minut. Upečené dortíky necháme vychladnout a pak je z košíčků vyjmeme.
3. Do smetany zamícháme peppermintovou esenci a společně vyšleháme dotuha. Vytvořenou šlehačku přemístíme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a nastříkáme ji do středu dortíků.
4. Čokoládu na polecu nalámeme na menší kousky a rozpustíme ve vodní lázni. Přimícháme změklé máslo a vymícháme dohladka. Ochutíme peppermintovou esencí. Dortíky potíráme krémovou polevou a necháme zaschnout.

Zatím jsem dortíky nepekla, ale recept se mi líbí a tak ho posílám dál.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie