Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept

pišot

0.0
pišot

Potřebné ingredience

20/25 dg hrubá mouka, 2 větší vejce, asi 2 lžíce vody 5 středních brambor, nebo povidla(může být obojí-dle chuti) sůl, 1větší cibule, olej na osmažení cibule. Uvaříme si brambory - oloupané a nakrájené, POZOR!-uvaříme jen do poloměkka, rozšťoucháme(ne úplně na kaši, jen zlehka) Mouku si nasypeme do misky, uděláme důlek, rozklepneme do něj 1vejce, osolíme, přidáme 2lžíce vody, vše zpracujeme v těsto(já k tomu používám velkou vidličku) - je to těsto jako když děláme drobení, nudle... jen o trochu řidší. Těsto vyválíme na cca 2 až 2,5 mm silný plát, který bud vykrájíme na čtverečky, nebo na kolečka o průměru asi 8 cm.. Druhé vejce rozkvrdláme, pomašlujeme připravené čtverečky, a lžičkou na ně naklademe šťouchané brambory, nebo lžičku povidla, jedno z toho.. Překlopíme, vznikne nám trojhránek, kraje umáčkneme pomocí prstů, či formy, takto pokračujeme, dokud máme těsto, dáme vařit vodu, a do vroucí vody, kterou jsme lehce osolili, (můžeme přidat kapku oleje), dáme vařit hotové a naplněné trojhránky, a vaříme cca 20min.Ale to poznáme sami, doba vaření je individuální.. Nakonec posypeme osmaženou cibulkou(na kostičky)-cibulku vynecháme, máme-li šátečky povidlové, a podáváme.

Postup přípravy

postup jsem omylem napsala do přísad, snad to nevadí:-)). dobrou chuť!
Jídlo je údajně maďarského původu :)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie