(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Jogurtovo-smetanový zákusek s ovocem

Potřebné ingredience
PIŠKOT: 150 g pol. mouky 150 g mouč. cukru 5 vajec KRÉM: 2 kelímky bílého jogurtu 2 kelímky zakysané smetany 2 smetany ke šlehání - ani jedno by nemělo být nízkotučné, protože by to neztuhlo 300 g mouč. cukru 2 balíčky smeta-fixu 1 balíček čiré dortové želatiny (na 250 ml vody) 2 balíčky barevné želatiny (celkem na 500 ml vody) ovoce dle chuti (pokud je kompotované, lze tu šťávu použít do barevné želatiny)
Postup přípravy
PIŠKOT:
Žloužty utřít s cukrem do pěny - lze metlama. Přimíchat mouku a nakonec opatrně vmíchat sníh z bílků. Vylít na pečící papír na plech s vysokým okrajem a upéct. Mám plynovou troubu, takže si musím hlídat, kdy je to hotové. Plech doporučuji co největší a nejhlubší.
Po vychladnutí posypat piškot jedním smeta-fixem
KRÉM:
Ve VELIKÉ míse ušlehat metlama jogurty, zakysané smetany a cukr. V jiné míse ušlehat obě šlehačky. V kastrolku připravit čirou želatinu dle návodu a dát do vody zchladnout. Nevadí, když trochu ztuhne - bude se šlehat. Šlehačku zašlehat do jogurtové hmoty a nakonec přidat i čirou želatinu. Krátce pošlehat. Pokud je to moc řídké, přimíchat druhý smeta-fix. Já ho preventivně dávám.
Polovinu krému nalít na piškot, poklást ovocem a překrýt zbylým krémem. Dát do lednice zatuhnout.
Mezitím se připraví barevná želatina, dle návodu. Ještě teplou ji nalít přes lžíci na zákusek.
Nejlepší je nechat zákusek uležet v lednici 2-3 dny.
Je to sice trochu nákladnější a ne zrovna dietní, ale opravdu mňamózní!
Žloužty utřít s cukrem do pěny - lze metlama. Přimíchat mouku a nakonec opatrně vmíchat sníh z bílků. Vylít na pečící papír na plech s vysokým okrajem a upéct. Mám plynovou troubu, takže si musím hlídat, kdy je to hotové. Plech doporučuji co největší a nejhlubší.
Po vychladnutí posypat piškot jedním smeta-fixem
KRÉM:
Ve VELIKÉ míse ušlehat metlama jogurty, zakysané smetany a cukr. V jiné míse ušlehat obě šlehačky. V kastrolku připravit čirou želatinu dle návodu a dát do vody zchladnout. Nevadí, když trochu ztuhne - bude se šlehat. Šlehačku zašlehat do jogurtové hmoty a nakonec přidat i čirou želatinu. Krátce pošlehat. Pokud je to moc řídké, přimíchat druhý smeta-fix. Já ho preventivně dávám.
Polovinu krému nalít na piškot, poklást ovocem a překrýt zbylým krémem. Dát do lednice zatuhnout.
Mezitím se připraví barevná želatina, dle návodu. Ještě teplou ji nalít přes lžíci na zákusek.
Nejlepší je nechat zákusek uležet v lednici 2-3 dny.
Je to sice trochu nákladnější a ne zrovna dietní, ale opravdu mňamózní!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

dadulka19
(upraveno)
24. 2. 2010, 22:39









nahlásit

SimiTobi
(upraveno)
25. 2. 2010, 17:26
@dadulka19
Děkuji, už jste zkusili?
nahlásit

Ilonáček
(upraveno)
23. 2. 2010, 22:37









nahlásit

SimiTobi
(upraveno)
24. 2. 2010, 13:10
@Ilonáček
Děkuji

nahlásit

jitka.Ch
(upraveno)
21. 2. 2010, 17:45
Všem kuchařinkám tuto mňamózní lahůdku doporučuji
. Měla jsem tu čest vyzkoušet ji u Simči osobně a je super lehoučká,osvěžující a na jazyku se jen rozplývá
. K tomu už jen kávičku
,kopýtka na stůl a na dveře velkou ceduli NERUŠIT






nahlásit

SimiTobi
(upraveno)
24. 2. 2010, 13:09
@jitka.Ch
Jé, dík za pochvalu, až se červenám!

nahlásit