Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 59 návštěvníků)

Pařížské rohlíčky-vynikající

0.0
Pařížské rohlíčky-vynikající

Potřebné ingredience

6 bílků,250g ořechů,1 bal. piškotů (120g),380g cukru moučka

Postup přípravy

Piškoty a ořechy pomlet. Bílky ušleháme s cukrem, vmícháme ořechy a piškoty. Stříkáme na peč. papír rohlíčky, sušíme na 50° C v troubě, já přidávám i občas na 100° C.
VAŘENÝ KRÉM NA PAŘÍŽSKÉ ROHLÍČKY
(vhodný i do řezů,dortů...)
3 celá vejce, 8 lžic mletého cukru, 5 lžic kakaa, 1 vanil. cukr, ušlehat vše nad párou do tuha, přidat do teplého 250g 100% tuku, ušlehat, pak nechat (ztuhnout) vychladnout. Nakonec ušlehat 250g másla k tomu.
Nastříkat na rohlíčky, nechat ztuhnout, namáčet v čokoládě.
Recept mám od maminky, rohlíčky jsou moc dobré, je lepší je udělat dříve a nechat odležet. Já stříkám
malinké rohlíčky, mám ráda drobné cukroví, je jich potom , ale moc, tak je s tím víc práce. A stříkám krém
hvězdičky, můžete dělat větší rohlíčky a stříknout podél krém na rohlíček. Mně krém vždy zbyde, tak s tím
slepuji jiné cukroví nebo zbytek dávám do dortu.

Pařížské rohlíčky před sušením-pečením

Rohlíčky zdobené krémem

Nechat ztuhnout v lednici a pak máčet v čokoládě

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

avanka 26. 3. 2010, 7:22
Marci a kolko sa asi tie rohlicky susia? nikdy som to nerobila, tak mam strach, aby som to neprehnala.... a na tej tacke su vsetky z 1 davky? to ich je ale hodne... (Y) (Y) (Y)
trala 26. 3. 2010, 16:28
@avanka Zuzanko, rohlíčky se mají sušit na těch 50°C, ale občas přidám i na těch 100°C, rohlíčky nesmí být měkké, vlastně po usušení jsou tvrdé a po odležení- a dodělání s krémem změknou, je dobré je dělat aspoň týden dřív, aby se uležely, ale dát je samozřejmě do chladna, dají se jíst i hned. Na fotce, kde je jich moc, to je z jedné dávky, ale dělala jsem je moc malé, mohla jsem je dělat větší. Je s tím pak strašně moc práce, s malinkatými, ale jsou strašně moc dobrý. Tak zkuste jen z poloviční dávky, vyzkoušejte. Pokud máte horkovzdušnou troubu, můžete sušit více plechů naráz, je to lepší. Tak Vám přeji, ať se zadaří, dejte vědět. (hello) (F) (F) (F)
Ilonáček 4. 3. 2010, 16:47
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
trala 4. 3. 2010, 16:53
@Ilonáček Ilonko,děkuji (L) (F) (F) (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie