(recept
si oblíbilo 80 návštěvníků)
Pařížské košíčky ( trubičky)

Potřebné ingredience
42 dkg hladké mouky, 12 dkg moučkového cukru, 12 dkg mletých ořechů, 28 dkg másla, 2 vejce, kakao dle chuti na plnění PAŘÍŽSKÁ ŠLEHAČKA: 1x smetana ke šlehání( bílá), 1 lžíce kakaa, 4dkg cukru, 1/4čokolády na vaření ( nebo hořká 100g) nebo koupená pařížská smetana ke šlehání na polití čokoláda na vaření+ trošku 100pro tuku
Postup přípravy
Z uvedených surovin zpracovat těsto, nechat chvilku odležet a plnit buď do formiček- košíčků, nebo namotat na malé trubičky. Upečené plnit ušlehanou pařížskou šlehačkou- dát na chvilku do mražáku- a polít čokoládou. Jsou výbormné- šlehačka se natáhne, košíčky krásně změknou a pro milovníky čoko-cukroví je to mňamka. Naše babi je dělá jako trubičky a konce máčí v čokoládě- přijde mi to ale trochu pracnější. Dobrou chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
jome
(upraveno)
17. 12. 2017, 12:52



nahlásit

lidare
(upraveno)
15. 5. 2016, 22:30




nahlásit
laskonka333
(upraveno)
16. 9. 2015, 13:53






















nahlásit
lukešáci
(upraveno)
16. 9. 2015, 10:38
Dobrý den, můžu Vás poprosit o popis přípravy pařížské šlehačky? Moc Vám děkuji
nahlásit

vepevil
(upraveno)
22. 1. 2016, 9:26
@lukešáci
omlouvám se - asi pozdě- už sem tak často nechodím- dělám to v pískáči- ve smetaně nechám rozpustit čokoládu, přidám cukr a kakao- než se to spojí....nijak to nenechávám dlouho..jen aby pískáč zapískal. Důležité je to udělat DEN PŘEDEM, aby se to pořádně potom vychladilo- a nechat pořádně vychladit.- ta teplota je důležitá, aby to nebylo jen "nějak vychladlé" po svaření- prostě na noc šup do lednice - v lednici- kdyžtak na vyšší výkon..a pak hned vyšlehat ( mám ruční šlehač). Mám zkušenost- lépe smetana 33% nebo ta de luxe ( Olma myslím dělá). Nikdy se mi nestalo, že by se to nepovedlo. Nastříkám do košíčků, dám znovu zatuhnout do lednice a mezi tím si připravím čokoládu na máčení, Ta šlehačka se do toho krásně natáhne a rozměkne to..pak se rozplývají. Tak dobrou chuť a omlouvám se za pozdní odpověď.
nahlásit

kristyte
(upraveno)
15. 12. 2014, 17:43




nahlásit

micolik
(upraveno)
3. 3. 2013, 18:47
















nahlásit

Janca 3
(upraveno)
5. 12. 2010, 18:11




nahlásit

danydady
(upraveno)
15. 11. 2010, 21:13
Super uděláme,máme rádi paříšský krém,akorát ho dělám trošku jinak,ale jinak udělám podle Vás,to bude mńamka už se těšíme
Olča





nahlásit

Lakky
(upraveno)
21. 9. 2010, 9:47
Dobrý den můžu se zeptat jakou mají trvanlivost?


nahlásit

vepevil
(upraveno)
4. 11. 2010, 10:37
@Lakky
Dobrý den, váš komentík čtu až teď- trvanlivost asi dle trvanlivosti šlehačky. Z té jedné dávky jich je docela hodně a já to dělám tak, že si dávám nenaplněné do mrazáku a pak jen vyndám a naplním, dám do lednice a pokud se nesnědí hned, máme vždy jen pár dní maximálně ( vždycyk je sníme všechny). Tak asi tak.
nahlásit

žabada
(upraveno)
23. 3. 2010, 6:53
Vypadají hodně jedle



nahlásit

dadulka19
(upraveno)
22. 3. 2010, 22:17










nahlásit

backa
(upraveno)
22. 3. 2010, 10:45






nahlásit

Ilonáček
(upraveno)
21. 3. 2010, 21:13











nahlásit