Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 80 návštěvníků)

Pařížské košíčky ( trubičky)

0.0
Pařížské košíčky ( trubičky)

Potřebné ingredience

42 dkg hladké mouky, 12 dkg moučkového cukru, 12 dkg mletých ořechů, 28 dkg másla, 2 vejce, kakao dle chuti na plnění PAŘÍŽSKÁ ŠLEHAČKA: 1x smetana ke šlehání( bílá), 1 lžíce kakaa, 4dkg cukru, 1/4čokolády na vaření ( nebo hořká 100g) nebo koupená pařížská smetana ke šlehání na polití čokoláda na vaření+ trošku 100pro tuku

Postup přípravy

Z uvedených surovin zpracovat těsto, nechat chvilku odležet a plnit buď do formiček- košíčků, nebo namotat na malé trubičky. Upečené plnit ušlehanou pařížskou šlehačkou- dát na chvilku do mražáku- a polít čokoládou. Jsou výbormné- šlehačka se natáhne, košíčky krásně změknou a pro milovníky čoko-cukroví je to mňamka. Naše babi je dělá jako trubičky a konce máčí v čokoládě- přijde mi to ale trochu pracnější. Dobrou chuť!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

jome 17. 12. 2017, 12:52
(clamp) (clamp) (clamp)
lidare 15. 5. 2016, 22:30
(Y) :-) (C) (clamp)
laskonka333 16. 9. 2015, 13:53
(C) (C) (C) (C) (C) (C) (C) (C) (C) (C) (C) (C) (C) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (K)
lukešáci 16. 9. 2015, 10:38
Dobrý den, můžu Vás poprosit o popis přípravy pařížské šlehačky? Moc Vám děkuji
vepevil 22. 1. 2016, 9:26
@lukešáci omlouvám se - asi pozdě- už sem tak často nechodím- dělám to v pískáči- ve smetaně nechám rozpustit čokoládu, přidám cukr a kakao- než se to spojí....nijak to nenechávám dlouho..jen aby pískáč zapískal. Důležité je to udělat DEN PŘEDEM, aby se to pořádně potom vychladilo- a nechat pořádně vychladit.- ta teplota je důležitá, aby to nebylo jen "nějak vychladlé" po svaření- prostě na noc šup do lednice - v lednici- kdyžtak na vyšší výkon..a pak hned vyšlehat ( mám ruční šlehač). Mám zkušenost- lépe smetana 33% nebo ta de luxe ( Olma myslím dělá). Nikdy se mi nestalo, že by se to nepovedlo. Nastříkám do košíčků, dám znovu zatuhnout do lednice a mezi tím si připravím čokoládu na máčení, Ta šlehačka se do toho krásně natáhne a rozměkne to..pak se rozplývají. Tak dobrou chuť a omlouvám se za pozdní odpověď.
kristyte 15. 12. 2014, 17:43
(Y) (Y) (Y) (Y)
micolik 3. 3. 2013, 18:47
(Y) (Y) (Y)Nejlepší cukrovíčko jaké jsme kdy měli |:o) |:o) |:o).musela jsem dělat 2x ,-) ,-) ,-). (F) (F) (F)Děkuji za supr recept (F) (F) (F). (hello)
Janca 3 5. 12. 2010, 18:11
(Y) (Y) (Y) právě peču (L)
danydady 15. 11. 2010, 21:13
Super uděláme,máme rádi paříšský krém,akorát ho dělám trošku jinak,ale jinak udělám podle Vás,to bude mńamka už se těšíme (Y) (Y) (Y)Olča (hello) (hello)
Lakky 21. 9. 2010, 9:47
Dobrý den můžu se zeptat jakou mají trvanlivost? (clamp) (Y)
vepevil 4. 11. 2010, 10:37
@Lakky Dobrý den, váš komentík čtu až teď- trvanlivost asi dle trvanlivosti šlehačky. Z té jedné dávky jich je docela hodně a já to dělám tak, že si dávám nenaplněné do mrazáku a pak jen vyndám a naplním, dám do lednice a pokud se nesnědí hned, máme vždy jen pár dní maximálně ( vždycyk je sníme všechny). Tak asi tak.
žabada 23. 3. 2010, 6:53
Vypadají hodně jedle :-) :-) (Y)
dadulka19 22. 3. 2010, 22:17
(Y) (Y) (Y) (Y) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic)
backa 22. 3. 2010, 10:45
(Y)Vypadají báječně (zajic) zrovna mám chuť na něco sladkého :-) (clamp) (clamp) (clamp)
Ilonáček 21. 3. 2010, 21:13
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie