(recept
si oblíbilo 125 návštěvníků)
Černé trubičky
Potřebné ingredience
35dkg hladké mouky,15dkg moučkového cukru,18dkg másla,7dkg mletých ořechů,1 vejce,1 žloutek, 1lžíce kakaa Plníme pařížskou šlehačkou,salko krémem či jiným máslovým krémem čokoláda na polevu
Postup přípravy
Zpracujeme těsto,vyválíme asi tak na 2mm,krájíme 4x6cm.Obdelníčky dáme na plechové trubičky.Pečeme na plechu s pečícím papírem 10 minut.Po dopečení sundáme z trubiček a vychladlé máčíme v čokoládě a plníme krémem
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
P.A.V.L.A
(upraveno)
2. 12. 2017, 11:35
Nadys
(upraveno)
1. 12. 2017, 19:56
Milunaeviku
(upraveno)
1. 12. 2017, 16:07
Můžete mi napsat jestli je možné dát těsto i do formiček?
sympatie
(upraveno)
1. 12. 2017, 16:25
@Milunaeviku
Nezkoušela jsem, ale do košíčků proč ne.
kellystova
(upraveno)
13. 12. 2013, 17:47
Dnes jsem pekla trubičky poprvé v životě a vybrala si Váš recept . Dobře jsem udělala Těsro super, po upečení šly krásně sundat z trubiček. Děkuji za recept.
laskonka333
(upraveno)
4. 12. 2013, 23:31
dasullka
(upraveno)
17. 12. 2009, 11:20
Hani,ani nevím co napsat.Trubičky jsou vynikající-no prostě nemají chybu.Musela jsem je schovat,jinak by do štědrého dne už nebyly..Plnila jsem pařižským krémem a super.VŠEM TENTO RECEPTÍK DOPORUČUJI-STOJÍ OPRAVDU ZA VYZKOUŠENÍ.Daša PŘEJÍ KRÁSNÉ A POHODOVÉ SVÁTKY.
Bakulča
(upraveno)
18. 12. 2009, 18:29
@dasullka
Děkuji Dáško a přeji Vám krásné a klidné a "divoký"
Ramona K.
(upraveno)
14. 12. 2008, 20:06
Hani, přesně po takovém cukroví toužím...určitě vyzkouším, jen musím koupit ty trubičky. Než se těsto navine na ty trubičky musí se pomazat máslem a posypat moukou? Nebo se to peče po suchu? Jarka
Bakulča
(upraveno)
14. 12. 2008, 20:29
@Ramona K.
Těsto je dostatečně mastné,takže se kovové trubičky ničím nemažou ani nesypou.Letos jsem si koupila takové šikovné rádýlko,které rovnou vykrajuje obdelníčky na tyto trubičky.šlo to jedna báseň.Přeji mnoho zdaru a krásné
veri
(upraveno)
14. 12. 2008, 16:19
Milá Hani, i já děkuji za výborný recept. Je to moje letošní generálka a díky Vám se mi moc povedly. Ještě musím někde vychytat krém a věřím, že budou bez chybičky. Hezké vánoce
kapaja
(upraveno)
12. 12. 2008, 21:46
Hani, dneska jsem dělala a je to luxxxus Plnila jsem krémem ze Salka s kakaem a nemají chybu Musela jsem odhánět nedočkavce Díky za super receptík
Bakulča
(upraveno)
13. 12. 2008, 8:08
@kapaja
tak to jsem opravdu ráda,že Vám doma chutnají.
vosi
(upraveno)
28. 11. 2008, 17:58
Prosím, prosím, z tohoto množství přísad kolik je asi trubiček????? Díky Hanka
vosi
(upraveno)
29. 11. 2008, 16:35
@vosi
Hani, děkuji za odpověď do vzkazů, dnes jsem pekla a z poloviční dávky jsem jich uplácala 34 ks Hanka
vladka53
(upraveno)
1. 12. 2017, 16:30
@vosi
Jak jste,prosím dávala na poloviční dávku vejce a žloutek?Chci je také zkusit z půlky.
JEŽEK
(upraveno)
14. 11. 2008, 8:08
Ano Hani to jsou přesně ony.Unás by se mohli po nich utlouct .Můžete mi napsat ten krém ze salka?Děkuji Liana
Bakulča
(upraveno)
14. 11. 2008, 16:32
@JEŽEK
Dá se na 1 a půl hodiny vařit do vody -potopené celé-zavřené salko(zahuštěné slazené kondenzované mléko). Po vychladnutí otevřeme a vyšleháme s jedním máslem nebo tukem ,který dáváte do krémů(já třeba i Stellu či Lukanu na pečení). Cukr nepřidávat je to dost sladké! Ať Vám doma chutná. Hanka
veri
(upraveno)
14. 12. 2008, 16:20
@Bakulča
jé Vy tu máte i krém. Hani, ještě se zeptám, kdy to mohu plnit, aby se mi to brzo nezkazilo. Mám ještě počkat, nebo už mohu. Děkuji moc
Bakulča
(upraveno)
14. 12. 2008, 18:39
@veri
já bych plnila raději až tak 20.12.(pokud budete vytahovat na Štedrý den)přece jen se tam dává máslo a mohlo by se to zkazit .Ale chce to nechat tak ty 3-4 dny,aby to drobátko změklo.Přeji dobrou chuť a krásné pohodové a
Milunaeviku
(upraveno)
4. 12. 2013, 17:40
@Bakulča
Můžu se zeptat jestli můžu mít trubičky naplněné krémem salko+máslo na balkoně,když mrzne krém nic neudělá,ale co ty trubičky.Děkuji za odpověď
Bakulča
(upraveno)
4. 12. 2013, 19:23
@Milunaeviku
Plním je vždy kolem 22.prosince a pak mám uloženy v chladnu. Trubičky nezvlhnou, jestli jste se ptala na toto. vždy vydržely-pokud se tedy bleskově nesnědly Néé, míváme cukroví skoro až do Tří králů...
Milunaeviku
(upraveno)
4. 12. 2013, 21:54
@Bakulča
Děkuji spíš mě zajímá co udělají zražené a pak dané do tepla na stůl.Mívám krémové cukroví na balkoně a kolikrát je i -15-20C.
Bakulča
(upraveno)
5. 12. 2013, 13:44
@Milunaeviku
To nemam osobne odzkouseno, ale myslim si,ze by se nemelo nic stat.