Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Perník s čokoládou

0.0
Perník s čokoládou

Potřebné ingredience

Těsto: * 120 g polohrubé mouky * 120 g žitné jemně mleté mouky * 80 g moučkového cukru * perníkové koření * 1 lžíce kakaa * 6 g prášku do pečiva * 1 vejce * 250 ml mléka * 2 lžíce tekutého medu * 60 ml oleje * 45 g másla * 4 lžíce povidel * rozinky * vlašské ořechy Čokoládová poleva: * 60 g čokolády s vyšším obsahem kakaa * 60 g 100% tuku

Postup přípravy

Mouku, moučkový cukr, kakao a prášek do pečiva prosijeme do mísy. Nasypeme přiměřené množství perníkového koření. Suroviny promícháme. Postupně přidáváme med, povidla, rozpuštěné máslo, olej, žloutek a po částech mléko. Do těsta zamícháme rozinky a nasekané vlašské ořechy. Ušleháme tuhý sníh z bílku a opatrně vmícháme.

Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme v troubě vyhřáté na 170°C asi 40 minut. Perník necháme vychladnout na mřížce.

Připravíme si čokoládovu polevu. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, přidáme tuk a mícháme až se suroviny spojí. Čokoládovou polevu necháme vychladnout, aby trochu zhoustla.

Perník položíme na mřížku, pod kterou dáme talíř. Část čokoládové polevy nalijeme na perník a rozetřeme na povrchu i po stranách. Zbylou zhruba jednu třetinu opět trochu zahřejeme a tekutou čokoládovou polevu nalijeme na perník jako druhou vrstvu. Tímto způsobem vytvoříme vyšší vrstvu čokoládové polevy a přitom je povrch krásně hladký.

Více na www.dobrutky.eu

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Cholitka 23. 7. 2010, 16:37
Tak jsem vyzkoušela a je to velká mňamka (Y) (Y) Já měla hotovo dokonce za 30minut. Perník je krásně vláčný. Ne taková ta klasická suchá buchta. To u nás nejde! Já nedávala povidla, protože jsem neměla a rozinky mi neradi! Rozhodně budu dělat i nadále. Díky za receptík (L) (L) (L) Kamila (hello) (hello) (hello) (flower) (flower) (flower)
Ilonáček 7. 3. 2010, 10:56
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
darinka30 6. 3. 2010, 21:10
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie