Zobrazit přihlášovací formulář

Zeleninová jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 21 návštěvníků)

CUKETOVÁ OMÁČKA NA TĚSTOVINY

0.0
CUKETOVÁ OMÁČKA NA TĚSTOVINY

Potřebné ingredience

1 menší cuketa, 10dkg mozzarely, 2 lžíce másla, 2 lžičky solčanky, 2 stroužky česneku, 2 lžíce zakysané smetany, čerstvá nebo sušená bazalka a špagety:-)

Postup přípravy

Nakrájíme si malou cuketu na tenčí kolečka. Menší cuketka je lepší, protože nemá zrníčka. Do kastrůlku si dáme roztopit máslo 2lžíce a na to dáme nakrájenou cuketku na kolečka, zasypeme 2lžičkami solčanky a dáme dusit dokud není cuketka krásně měkká, když do ní ďubneme vařečkou, rozpadá se-trhá. Pozor, musíme cuketku během dušení podlévat vodou! Když je měkoučká a voda skoro vyvařená, přidám na kousky nakrájenou mozzarelu a nechám rozpustit, přidám vypučené stroužky česneku. Pak vše dám do mixéru a rozmixuji na hladký krém, přidám zakys.smetany a čerstvou nakrájenou bazalku (může být i sušená, ale čerstvá lépe provoní omajdu) Mezitím si připravím špagety a přeliju je bohatě omáčkou. Omáčka je fakt skvělá, naše nejoblíbenější, syn ji má ještě radši než boloňskou:-)) Vřele doporučuji, taky jsem byla skeptická vůči cuketě, ale toto je fakt boží jídlo!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

novackova 1. 9. 2016, 21:58
(Y) (Y) (Y) (F)
srneckova 1. 9. 2016, 17:30
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
kaculkav 1. 9. 2016, 14:11
Měla jsem trochu nedůvěru k této omáčce, ale je opravdu luxusní. Jsem zvědavá, jestli ji bude papat můj nejedlík, až se vzbudí, ale pokud ne, jeho škoda :-D
Terushenka 24. 3. 2008, 17:17
škoda,že není obrázek,muselo to vypadat delikátně (witch)
vivina 27. 3. 2008, 13:08
@Terushenka Terezko, dělám je hodně často, tak snad příště nezapomenu a udělám (P) Omáčka má krásnou zelenkavou barvičku a je to šílená bašta (Y) (Y)
šutynka 24. 3. 2008, 15:29
(Y)Vynikající,přidala jsem dvě rajčata,dostalo to krásnou barvu a baštila to celá rodinka (svatba) (X) (Z)Cukety mám moc ráda a vařím a peču a zavářím....z nich cokoliv. A tohle je SUPER recept na omáčku k (pl)
vivina 27. 3. 2008, 13:08
@šutynka Marcelko, jsem ráda že chutnala, u nás ji miluje (Z), ten se po ní může utlouct (clamp) (clamp) Ty rajčátka někdy zkusím (Y)
radkin 18. 3. 2008, 13:17
(clamp) Milá Silvi, dnes jsem vařila Vaši cuketovou omáčku, zase něco jiného, velmi rychlá a dobrá. Chutnala i tříletému synovi, který pomáhal při mixování. A na závěr jsem posypala jemně nakrájenou šunkou. Díky za výborný receptík je již nalepen v mém sešitě. Radka s Matýskem
vivina 23. 3. 2008, 9:51
@radkin Radko, to jsem ráda, že chutnalo |:o) |:o) Můj Honzík ji taky miluje a to zdaleka nejí všechno 8-|, ale toto jídlo miluje. Hlavně je to rychlé a zdravé. Takže dobré chutnání vám i malému (L) (L) Silva

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie