(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Hankovská polévka
Potřebné ingredience
Mražená nebo čerstvá zelenina, hladká mouka, máslo, jedno vejce, sůl a podravka.
Postup přípravy
Mrkev, petržel, celer, květák, jedna bramora, brokolici a dva stroužky česneku očistím a v přiměřeném množství nakrájím a dám vařit do osolené vody jako normální zeleninovou polévku. Mezitím si udělám jížku z másla a hl. mouky. Jížka musí být řidší, když je do zlatova, vrazím do ní jedno vece a rychle míchám. Pozor - v jížce se udělají žmolky, ale to je v pořádku. Když je zelenina měkká, zahustím jí jížjou a dochutím podravkou. Nakonec můžeme vylepšit perželkou, nebo pažitkou. Opravdu výborná a superrychlá!!!!!
Zeleninu můžeme obmněňovat, nebo použít mraženou, to je ještě rychlejší.
Zeleninu můžeme obmněňovat, nebo použít mraženou, to je ještě rychlejší.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
mišus
(upraveno)
1. 10. 2007, 11:38
Tak jsem zkusila Vaši polévku. Dcera u oběda po každé lžičce tleskala ručičkama a otevírala pusinku na další lžičku. Moc děkujuuuuuuu za nápad.
kubellka
(upraveno)
2. 10. 2007, 10:25
@mišus
Opravdu moc děkuji za hodnocení. To je nejkrásnější poděkování, když to Vaší holčičce tak moc chutnalo. Udělala jste mi velikou radost. Tento velký dík ale patří vlastně moji mamince, protože to je její recept. Bohužel ji ho už nemohu vzkázat , ale měla by radost. Ještě jednou díky
Otrivin
(upraveno)
20. 9. 2007, 13:33
tak jsem vyzkoušela vaší polévku a můžu říct , že je opravdu super , všem chutná, tak jsem si jí hned šoupla mezi oblíbené, děkuji za nápad a teď se jdu konečně i já . Petra a spol.
kubellka
(upraveno)
28. 9. 2007, 23:46
@Otrivin
Jsem opravdu mooc ráda, že Vám chutnala. Tuto polévku vymyslela moje maminka, proto jsme ji nazvali Hankovská a patří mezi naše nejoblíbenější, i když je tak jednoduchá a laciná . Katka