Zobrazit přihlášovací formulář

Bezlepková dieta

Přidat recept
(recept si oblíbilo 21 návštěvníků)

MRKVOVÉ ŠÁTEČKY BEZ ALERGENŮ

0.0
MRKVOVÉ ŠÁTEČKY BEZ ALERGENŮ

Potřebné ingredience

35 dkg bezlepkové mouky (já používám Jizerku),25dkg jemně nastrouhané mrkve,25dkg tuku (používám Liru,je bez mléka a je levná),1 vanilkový cukr,1 prášek do pečiva,trošku soli (jenom špetku),marmeládu na naplnění,cukr moučka na obalení.

Postup přípravy

Uděláme těsto,po částech rozválíme a vykrajujeme menší čtverečky,poklademe marmeládou(spíš hustější a stačí jen trošku,pak by při pečení vytékala ven a připalovala se) a u každého čtverečku protější cípy spojíme,hodně přitiskneme,aby se nám v troubě nerozlepily.Dáme na plech na pečící papír a pečeme asi na 180°C,vždy je potřeba vyzkoušet,každému peče trouba jinak.Upečené šátečky ještě teplé obalujeme v moučkovém cukru.
Pokud jich máme hodně a nestačí se sníst,dáme do krabičky a šupneme do mrazáku,pak už stačí po troškách vytahovat a jsou jak čerstvé.
Mám obě děti na bezlepkové dietě,dcera je ještě navíc alergická na kr.mléko a vejce,tyto šátečky dělám hodně často,hlavně na vánoce a velikonoce a jsou hned pryč.

před upečením

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Hanulka2 19. 11. 2012, 22:36
Mnam, vyzkouším (Y)
slunicko73 5. 11. 2012, 20:34
Dobrý den,moc děkuji za váš recept-synovi se v pubertě rozjela celiakie,alergie na krav.mléko,žloutek a soju.Dcera má hraniční lepek,tak jen čekáme,že se rozjede co nevidět a má alergii na krav.mléko,tak si můžete představit,jaké je u nás od ted vaření...recept hned zítra uděláme (Y) (clamp) (clamp) (clamp)
Ilonáček 4. 4. 2010, 20:52
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie