Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 14 návštěvníků)

MANDARINKOVÝ DORT SE ZAKYSANOU SMETANOU - lehký a výborný

0.0
MANDARINKOVÝ DORT SE ZAKYSANOU SMETANOU - lehký a výborný

Potřebné ingredience

Třené těsto:
75 g měkkého másla, 75 g cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 1 vejce, 150 g polohrubé mouky, 1 lžička prášku do pečiva
Náplň:
2 balíčky vanilkového pudinkového prášku (na vaření, 1 balíček do 500ml mléka), 500ml mléka, 140 g cukru, 3 malé mandarinkové kompoty (po 312g), 400g tučné zakysané smetany, 250 g tučného tvarohu
Poleva:
2 lžíce cukru
1 balíček čirého dortového želé
Na zdobení:
3 lžíce strohaného kokosu

Postup přípravy

Podle návodu na obalu uvaříme z pudinkového prášku, mléka a cukru (2 balíčky pudink prášku a 500ml mléka - pudink musí být hodně hustý) pudink a necháme ho vychladnout. Mandarinky necháme okapat na sítu, šťávu zachytíme (použijeme ji na želatinu).
Máslo utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem, přimícháme celé vejce a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto nalijeme do předem vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme.
Zakysanou smetanu, tvaroh a uvařený, vychladlý pudink rozmícháme do hladkého krému, který rozetřeme na těsto. Na krém naskládáme mandarinky (může být jakékoliv jiné ovoce, kompotované i čerstvé) a dort dáme asi na 1 a čtvrt hodiny péct do předem vyhřáté trouby, na 180°C (horkovzdušná 160°C). Potom ho necháme vychladnout ve formě.
Podle návodu na obalu uvaříme z 220ml kompotové šťávy (já dávám celých 250ml, jak je uvedeno na balíčku želatiny) a cukru dortové želé a nalijeme je na dort, který necháme 1h chladit. Nakonec kraje (horní část) dortu posypeme strouhaným kokosem.

Podle návodu na obalu uvaříme z pudinkového prášku, mléka a cukru (2 balíčky pudink prášku a 500ml mléka - pudink musí být hodně hustý) pudink a necháme ho vychladnout.

Máslo utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem...

...přimícháme celé vejce a mouku smíchanou s práškem do pečiva.

Těsto nalijeme do předem vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme.

Zakysanou smetanu, tvaroh a uvařený, vychladlý pudink rozmícháme do hladkého krému, který rozetřeme na těsto.

Na krém naskládáme mandarinky (může být jakékoliv jiné ovoce, kompotované i čerstvé) a dort dáme asi na 1 a čtvrt hodiny péct do předem vyhřáté trouby, na 180°C (horkovzdušná 160°C). Já jsem zrovna neměla mandarinky, tak jsem dala broskve:-).

Podle návodu na obalu uvaříme z 220ml kompotové šťávy a cukru dortové želé a nalijeme je na dort, který necháme 1h chladit.

Nakonec kraje (horní část) dortu posypeme strouhaným kokosem.

Pak už jen krájíme a papáme.....:-).

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

strip 13. 10. 2007, 17:13
Prosím to se peče i s tím ovocem,nešlo by to dát na upečený korpus čerstvé,kompotované?
Bobanek 22. 10. 2007, 21:38
@strip Mirko, ano, peče se to i s tím ovocem :-). Na upečený korpus by to asi dát šlo, ale nikdy jsem to nezkoušela. Jitka

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie