Zobrazit přihlášovací formulář

Zeleninová jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 26 návštěvníků)

Kuskus se zeleninou a tuňákem

0.0
Kuskus se zeleninou a tuňákem

Potřebné ingredience

Na cca 4 porce:250g kuskusu na přípravu kuskusu:250g vývaru - buď pravého(ten je nejlepší)a nebo stačí bujónová kostka,trochu másla, 3lžíce oleje, sůldále:1 sáček zeleninové směsi - já kupuji výhradně směsi zn.Findus,každý si může vybrat podle chuti, my máme nejradši Thai, ale dobré jsou i Vietnamiese,Chinese, nebo jiná kterou máte rádi vykoření:já používám kari a adžiku
1 velkou konzervu tuňáka ve vlastní šťávě- kupuji Rio Mare

Postup přípravy

Kuskus si připravíme následovně:
250g kuskusu promícháme lžičkou se 3 lžícemi oleje(olivový,slunečnicový....)a necháme stát.Mezitím si připravíme v hrnci 250ml vývaru - když vaří, tak přidáme kuskus a mícháme dokud se nám vývar nevstřebá.
Vypneme vařič a necháme 2 minuty stát -poté přidáme cca 1 lžíci másla a přiklopíme poklicí a necháme ještě 8 minut stát.

Postup přípravy kuskusu je různý, mě vyhovuje tento,ale můžete ho připravit klidně podle sebe.

Mezitím co nám kusus odpočívá, si na pánvičce na oleji osmahneme zeleninu, přidáme koření dle chuti, já přidávám ještě pokrájená rajčata, a protože máme rádi máslovou chuť, přidám nakonec ještě kousek másla(ne margarínu),vypneme a přidám 1 velkou konzervu tuňáka ve vlastní šťávě - pozor!používám jedině Rio Mare - protože je chuťově vynikající....
a nakone k této směsi vmícháme kuskus a máme hotovo!

Tím že připravujeme z mražené zeleniny a tuňáka z konzervy je jídlo hotové bleskově a je moc dobré.Naše 3 letá dcera, ač není velký jedlík má toto jídlo velmi ráda.
Protože kuskus pojme všechny možné chutě, obměn je spousta, může se přidat česnek, nebo houby, místo tuňáka osmahnuté kuřecí nebo vepřové masíčko - můžete si dát koření kterémte rádi vy ......
Je toho spousta
ZKuste vyzkoušet a uvidíte, že si kuskus oblíbíte.Lidé se ho trochu bojí, a to je škoda!
Pokud uvaříte písněte mi, jak vám chutnalo!!!!

Fotečku brzy dodám....

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

s.maiki 16. 3. 2010, 14:37
Veroniko,toto je vůbec můj první recept s kuskusem,nepoužila jsem sice přesně,to co vy...ale podstata zůstala stejná (zelenina a tuňák)..moc mi chutnalo a mé 16měsíční dceři také...za což jsem hrozně ráda..bála jsem se,co tomu bude říkat a baští,jak o závod...takže moc díky...super (clamp)
citren 16. 10. 2007, 11:34
(hello)
raďulí 16. 10. 2007, 9:02
Tak poraďte ještě nějaká jídla s kuskusem.Mám ho doma a taky nevím co s ním.Tohle vypadá moc dobře, dokonce mám doma i toho tuňáka.Tak vyzkouším.
sarai 16. 10. 2007, 0:27
Konečně pořádný recept na kuskus |:o) |:o) |:o) Veroniko, díky, to jsem přesně potřebovala (clamp) (clamp) (clamp) Kuskus mám doma už nějaký ten pátek, ale teprve váš recept je tím správným impulsem k tomu, abych ho konečně vyzkoušela. Určitě dám vědět, jak nám chutnalo (PL) Zuzka (F)
verryberry 20. 10. 2007, 14:55
@sarai Zuzko, moc děkuji......Jsem ráda,že jsem vás "navnadila" ;-)Doufám že vám bude chutnat (PL)Mě osobně chutná i samotný s tím máslem.....A minule jsem dělala k večeři lečo - tedy jen tu zeleninku(bez vajíček) a přidala jsem ho tam taky a taky nám to moc chutnalo.I dcerka to zbaštila, ani nemrkla, kombinace opravdu neobvyklá ale bylo to pěkně syté a chutné a vlastně i vcelku zdravé, až na ten salámek v leču.....Tak uvidíte.Kombinací je spousta! (Y) (L) (L) (L)
keltka 14. 9. 2007, 13:39
KUSKUS JSEM SE NAUČILA JÍST PŘED 10LETY VE FRANCII A NEDAM NA NĚJ DOPUSTIT! (Y)HLAVNĚ JE TO BLESKOVKA A JÍDLO JE HNED HOTOVÉ A DÁ SE S NÍM VYMÝŠLET SPOUSTU RŮZNÝCH JÍDEL (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie