Buchty plněné jablečnými povidly

Potřebné ingredience
250ml. mléka, 500g hl. mouky, 70g másla, 25-30g drozdí, 2 zloutky, 70g cukru krupice, 1 van. cukr, spetka soli, jablecna povidla
Postup přípravy
Z mleka, drozdi a van cukru nechame vzejit kvasek. Do domaci pekarny dam mouku, cukr, sul, zloutky, rozehrate maslo, vzety kvasek a zapnu program testo. Po ca 1,5h udelame s testa stejnomerne bochanky, vymastime si pekacek maslem. Z bochanku udelame placicky ktere plnime povidlama a pokladame na pekacek(plnenou stranou pekne dospod), pekne vsechny strany buchet promastujeme maslem, aby se buchty po upeceni daly odtrhnout. Kdyz mame pekacek plny pomastime buchty i ze zhora. Dame pect na 150`C ca 25min - az budou zlatave.
Kdyz jsou buchty hotove, vyklopime je na talir, a udelame fígl tety Haničky stranu co byla v pekaci potreme lehounce maslikem a pocukrujeme, cukr pak krasne drzi na buchtach.
Pak uz jen dobrou chut, u nas byl talir uplne plny buchet a presto jsem malem nestihla ani nafotit :o)))
Kdyz jsou buchty hotove, vyklopime je na talir, a udelame fígl tety Haničky stranu co byla v pekaci potreme lehounce maslikem a pocukrujeme, cukr pak krasne drzi na buchtach.
Pak uz jen dobrou chut, u nas byl talir uplne plny buchet a presto jsem malem nestihla ani nafotit :o)))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

lidare
(upraveno)
29. 9. 2016, 18:12


nahlásit