Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 64 návštěvníků)

Dort s banány a čokoládovým krémem

0.0
Dort s banány a čokoládovým krémem

Potřebné ingredience

Na korpus: 4 vejce, 120 g krystalového cukru, 50 g hladké mouky, 30 g hrubé mouky, 30 g kakaa, 40 ml oleje, tuk a hrubou mouku do formy Na náplň: rybízová marmeláda, 3 banány, 750 ml smetany ke šlehání (minimálně 31%), 150 g hořké čokolády (obsah kakaa nejméně 70%), 100 g čokolády na vaření

Postup přípravy

1. Nejdříve si připravíme náplň: v kastrůlku přivedeme k varu 250 ml smetany. Odstavíme ji a vsypeme do ní nadrobno nasekanou čokoládu a míchame tak dlouho, dokud se čokoláda nerozpustí. Krém uložíme na noc do ledničky (stačí na 6 hodin)
2. Žloutky a část cukru vyšleháme do husté pěny, stejně tak bílky se zbylým cukrem šleháme, až je sníh pevný. Obě hmoty opatrně smícháme a zlehka vmícháme obě prosáté mouky s kakaem. Na konec do těsta zapracujeme olej.
3. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy (průměr cca 24 - 26cm). Pečeme v troubě při cca 170 °C asi 40 minut. Vychladlý korpus vyjmeme z formy a potřeme marmeládou. Formu umyjeme a korpus do ní vrátíme.
4. Zbylých 500 ml smetany vyšleháme do téměř tuhé konzistence (já přidávám pro jistotu ztužovač). Přidáme čokoládový krém a došleháme. Na připravený korpus rozložíme do kruhu banány a rozetřeme krém. Necháme ztuhnout v ledničce a na závěr přelijeme čokoládovou polevou.

Nemám moc ráda klasické "těžké" dorty, tenhle dortík je něco na způsob pařížského dortu a je to vážně dobrota :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

P.A.V.L.A 14. 3. 2016, 9:22
(Y) (Y) (Y)
Jitulag 16. 6. 2016, 16:52
@P.A.V.L.A (F) (F) (F) (L)
zdenka54 13. 3. 2016, 18:03
Tak ten je parádní (Y)kupuji ho v Albertu za nekřesťanský peníze (jen na oslavy),takže určitě zkusím upéct,ale nikdy jsem ještě nepolévala šlehačku čokoládovou polevou,tak z toho mám obavy,nemáte pro mě nějakou radu (F)
Jitulag 13. 3. 2016, 19:00
@zdenka54 Hezký večer Zdeni, musíte dát dort před poléváním ztuhnout do lednice a pak klasicky nalejete polevu (ne příliš horkou). Já to takto dělám a v pohodě (^) (L) Ať se Vám podaří (flower) (hello)
laskonka333 13. 3. 2016, 16:17
(Y)
Jitulag 13. 3. 2016, 19:51
@laskonka333 (F)
jananovazak 12. 3. 2016, 5:30
(Y) (Y) (Y)
Jitulag 13. 3. 2016, 19:51
@jananovazak (F)
Tamra 2. 3. 2011, 16:51
Upečeno a snězeno..Vynikající nahořklá chuť a ten banán v tom (zajic) (zajic) Díky za super recept,určitě zase upeču (Y) (Y) (Y) (F)
Jitulag 5. 3. 2011, 14:52
@Tamra Moc díky (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F)
darinka30 27. 4. 2010, 19:12
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Jitulag 27. 4. 2010, 21:32
@darinka30 (L) (C) (F)
Hnědovláska 26. 4. 2010, 18:53
Teda,ten je super na obrázku (Y) (Y) (Y) To musí být lahoda ke (C) (zajic) Já vyzkouším,ale abych nemusela dělat náplň,tak si koupím pařížskou šlehačku v kelímku ,-) Snad to nebude vadit? :^) *-)
Jitulag 26. 4. 2010, 21:18
@Hnědovláska Je fakt mňamózní (zajic), určitě vyzkoušejte...jistě bude dobrý i s kupovanou pařížskou šlehačkou (Y)
Ilonáček 26. 4. 2010, 11:03
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Jitulag 26. 4. 2010, 11:05
@Ilonáček (L) (F) (F) (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie