Buchty zadělávané v domácí pekárně
Potřebné ingredience
250g polohrubé mouky + 250g hladké mouky,špetku soli,250 ml mléka,5 lžic cukru moučka,60 g Hery,1 pol.lžíce oleje,2 žloutky,balíček sušeného droždí (25g na půl kila mouky) Nádivka maková a povidlová.
Postup přípravy
Maková nádivka : 100g umletého máku,může být i ochucený,zalít mlékeme a povařit asi 15minut,pokud se bude přichytávat,přilít ještě mléko,dochutit troškou skořice,dle chuti cukrem a zavařeninou nebo medem (dala jsem obojí)
Povidlová náplň: 250g povidel, 2 lžíce rumu,troška skořice a vody (množství podle hutnosti povidel,spíš méně než více),nechat krátce prohřát
Tvarohová nádivka: kostka tvarohu, žloutek, cukr dle chuti, sníh z bílku
Z uvedeného množství jsem udělala jeden menší pekáček,asi 20buchet. Na obrázku je již několik buchet snědeno :o))). Trochu jsem upravila recept na lehké zavinovačky od Tatjana L. (backa) ID 45446,mnohokrát děkuji.Buchty jsou vynikající.
Dobrou chuť....
vyválená placka...
připravená maková nádivka...
povidlová nádivka...
každý čtvereček v dlani mírné roztáhneme a dáme náplň...a zabalíme....
buchty klademe vedle sebe na pekáček...a rovnou každou buchtu potřeme olejem...aby se neslepili k sobě...
ještě necháme v teple dokynout cca 20 minut...
během pečení (na horkovzduchu 200C,cca 20-30minut)...ještě potíráme olejem...
po upečení vyklopíme...necháme je vzhůru nohama...
a ještě horké pocukrujeme...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé