Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 131 návštěvníků)

Jablíčkovo-pudingová piškotka - móóóc dobrý dezertík :-))

0.0
Jablíčkovo-pudingová piškotka - móóóc dobrý dezertík :-))

Potřebné ingredience

1 balíček listového těsta, balíček piškotů, nastrouhaná jablka, cukr, uvařený vanilkový puding ( 3/4L mléka + 3 pudingy ), moučkový cukr na posypání.

Postup přípravy

Listové těsto rozválíme na 2 placky o velikosti plechu. Plech mírně navlhčíme vodou - vymazávat se nemusí, list. těsto je dost mastné, takže se nepřichytí ) a pomocí válečku přeneseme první placku na plech. Na těsto rozložíme piškoty, na to rozprostřeme nastrouhaná jablíčka, na jablíčka nalijeme uvařený puding a na závěr přikryjeme druhou plackou listového těsta. Těsto potřeme rozšlehaným vajíčkem, můžeme vidličkou udělat pár dírek, aby se moučníku při pečení pěkně "dýchalo"..... :-))

Uvaříme si puding z 3/4 L mléka a 3 pudingů...

Jablka nastrouháme na hrubém struhadle....

Listové těsto rozválíme na 2 stejně velké placky o velikosti plechu.

Pomocí válečku těsto přeneseme na navlhčený plech.

Na těsto rozložíme piškoty.....

Na piškoty rozprostřeme nastrouhaná jablíčka.....

Na jablíčka nalijeme uvařený vanilkový puding.

Opět položíme placku z listového těsta a potřeme rozšlehaným vajíčkem...

Můžeme vidličkou udělat pár dírek....

...a upečeme dorůžova....

Dobré pochutnání přeje LUCKA !!!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

krhak 11. 2. 2009, 13:03
MNAM (hello) (hello) (hello) (hello)
Gapka 13. 11. 2007, 12:41
To je taková laskomina, že to nemá obdoby (Y) (Y) (Y) Díky za repet,
Lukrato 17. 11. 2007, 10:27
@Gapka Gábi, to teda máte úúúplnou pravdu..... |:o)
disko 3. 11. 2007, 14:23
je super ňam (^)
chajda 21. 10. 2007, 13:07
mňam ,mňam-znám to -dělám ho nejvíce v létě (hello) (hello) (Y)
algrida 11. 10. 2007, 18:23
Tak je dopečeno! Super a už plánuji do jakých receptů se od paní Lucky zase dám! Dávám 1* díky Alena
Yvia1 11. 10. 2007, 16:16
Včera jsem upekla, dneska už není ani kousek. Moc dobré. Pekla jsem při 170 st. asi 30 min. (Y)
algrida 11. 10. 2007, 16:22
@Yvia1 díky moc za odpověď jdu na to!!!
algrida 11. 10. 2007, 7:34
prosím můžete mi napsat jak dlouho péci a na kolik stupňů....udělala jsem podle vašeho časového pokynu i tu šťouchanou buchtu a bylo to přesné!!! moc děkuji
Lukrato 11. 10. 2007, 8:01
@algrida Alenko, většinu moučníků peču na 200°C - přímo tento, dokud není lestové těsto upečené dorůžova - odhaduji tak 15 minut..... Pěkný den, Lucka. (F)
wWendy 7. 10. 2007, 13:10
Tak sem včera odpoledne nakoupila potřebné suroviny :-$a vrhla sem se nato :-)vše kráásně zapadlo do sebe a upekla semdo zlatavé barvy,z celé kuchyně setáhla krásná vůně až do celého bytu (Y) (clamp)báješný receptík,už sem hotady aleu někoho viděla a tak sem se ropzhodla ho zkusit :-Pmoučník bylbrzy hotový...večer na buchtu skočili rodiče a dnes ráno znovu a i přítel ;-)a zbyli už asi jen 4 kousky :-Dtakže večer se dojí :-)bezva recept a nic složitého (L)děkujííííííííí (F)
Lukrato 8. 10. 2007, 18:29
@wWendy (F) (F) (F) (F) (L) (F) (F) (F) (F)
Mončjatko 7. 10. 2007, 8:21
Luci, v týdnu jsem dělala piškotovku a byla výborná. Já jsem ji teda udělala rovnou z litru mléka a třech pudingů a bylo to o.k. (P) mám v rodinných. (hello) (flower)
Lukrato 13. 10. 2007, 10:02
@Mončjatko Moni, moc se vám povedla...jste šikulka..... Pa, Lucka. (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F)
kasnika 4. 10. 2007, 0:50
*-) *-) 3 pudingy se mi zdá moc na 3/4 litru mléka není to moc tuhé? Mám to taky v receptech už dlouho ale pudingy dávám normálně klasika na 1 litr 2 sáčky (jidlo) (jidlo) http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=50&user=8457
Waleri 4. 10. 2007, 10:40
@kasnika Holky opravdu doporučuji dělat podle receptu, jelikož já jsem byla kdysi taky nevěřícná *-) a zkusila jsem jen 2 pudinky...nebylo to ono, jde to hůř krájet |-) a věřte, že s těmi 3 pudinky je to super (Y) (Y)
Diggy 3. 10. 2007, 23:19
Dobrý večer Lucie,chtěla bych se ujistit jestli tam patří opavdu tři pudingy? receptík mě zaujal a ráda bych zkusila. Moc děkuji za odpoved. Dydy.
Lukrato 4. 10. 2007, 7:56
@Diggy No, je fakt, že je puding tužší, určitě by mohl být uvařený i klasicky - já jsem už takhle recept od kohosi dostala, takže jsem ho napsala přesně..... :-$

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie