Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

"Rožánci" - pečivo pro zpestření :c)

0.0
"Rožánci" - pečivo pro zpestření :c)

Potřebné ingredience

Těsto: 300-320ml mléka, 350g polohrubé mouky, 200g hladké mouky, 150g celozrnné pšeničné mouky, 1-2 lžičky soli, 1 lžička cukru, 1 lžička drceného kmínu,30g droždí, 2-3 lžíce slunečnic.semínek, 2 lžíce sezam.semín.,3 lžíce oleje***na potření 1 vejce, na posypání nastrouhaný eidam

Postup přípravy

Suroviny na těsto vložíme do pekárny,(droždí pouze nadrobíme do mouky), a zapneme program na přípravu kynutého tésta. Když je těsto hotové,rozdělíme ho na cca 4-5 stejných bochánků,přičemž každý bochánek postupně rozválíme na kulatou placku silnou cca 1cm,tu pak rozkrojíme křížem,aby nám vznikly čtyři "trojúhelníky".Rožky každého trojúhelníku smáčkeneme k sobě,aby se nerozvíraly (Viz.foto.příloha)!!! a pokládáme je na plech vyložený pečícím papírem,necháme je ještě cca 5minut kynout na plechu,pak je potřeme vejcem,posypeme semínky a nakonec vložíme do vyhřáté trouby,pečeme při 180°C 25-30minut,ke konci teplotu snížíme.Pozor! Po 15 minutách pečení můžeme každý kus posypat strouhaným eidamem!


Pro zpestření a trochu pikantnosti - např.klobásku nakrájet na kolečka 1cm široká a do každého trojuhelníku kolečko zabalit stejným způsobem,můžeme přidat též kousek nivy.

Pokud někdo nepoužívá celozrnnou mouku a chtěl by toto "pečivo" upéct,můžete ji jednoduše nahradit hladkou a polohrubou moukou.

trojúhelníkový kousek připravený odcestovat na plech :-)

"Rožánci" na plechu

potřené vejcem,posypané sezamem

.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie