Zobrazit přihlášovací formulář

Zavařeniny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 11 návštěvníků)

((((((((( JABLEČNÁ POVIDLA )))))))))))

0.0
((((((((( JABLEČNÁ POVIDLA )))))))))))

Potřebné ingredience

5 kg jablek,2,5 kg cukru,1/8 octa.
Dále potřebujeme - 3-4 sáčky gelfixu.

Postup přípravy

Jablka nastrouháme na hrubo,zalejeme octem a přidáme cukr a zamícháme.
Necháme v chladu do druhého dne.
Pak přidáme gelfix a vaříme do sklovata.
Vařit v nádobě s teflonovým povrchem,aby se nepřipálila.
Nandáme do skleniček a zavaříme na 80 stupnů,stačí 10 minut.

NEJSOU TO KLASICKÁ POVIDLA.
Já je dávám do palačinek ,štrůdlu,do poháru,do pudinku atd...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

MLADKOVCI 6. 10. 2007, 11:19
Jasně,že jo.Vynikající jsou na klasiském kynutém koláči s drobenkou.Mňam. (Y) (Y) (Y)
jad 6. 10. 2007, 11:22
@MLADKOVCI Moc děkuji za odpovědi a v týdnu je udělám ^o) ^o)
jad 5. 10. 2007, 19:39
Chtěla bych zkusit Vaše povidla, ale mám pár otázek: *-) Jak dlouho se vaří do sklovata? A jaký ten gelfix používate (mám za to, že je víc druhů, tak abych to nezkazila) :-) Děkuji (F) (F)
MLADKOVCI 6. 10. 2007, 9:43
@jad Ahojky. :-)Gelfix používám 2v1 a do sklovata se vaří cca 15-20 minut,ale to fakt poznáte krásně se budou lesknout.Kdyby něco napište.Dada. (F) (F)
jad 6. 10. 2007, 11:15
@MLADKOVCI a jěště se zeptám, jestli bych je mohla dát třeba do buchet? *-) :-$

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie