Zobrazit přihlášovací formulář

Luštěniny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 72 návštěvníků)

Karbanátky s červené čočky

0.0
Karbanátky s červené čočky

Potřebné ingredience

300g červené čočky,1 lžička majoránky,100g dušené šunky (nebo jiná uzenina),1 vejce,3 stroužky česneku sůl,mletý pepř,asi 5 lžic strouhanky,hladká mouka na obalení,olej na smažení.

Postup přípravy

1.Čočku uvaříme ve slané vodě.Slejeme skoro všechnu vodu a rozmixujeme ponorným mixérem,přidáme majoránku,na drobné kostičky nakrájenou uzeninu,vejce,prolisovaný česnek,sůl,pepř a přisypeme strouhanku.Pokud je čočková směs příliš řídká,můžeme ještě strouhanku přidat.
2.Ze směsi tvoříme malé placičky,které obalujeme v mouce a smažíme zprudka na oleji dozlatova.Osmažené karbanátky položíme na papírovou utěrku aby se vsákl přebytečný tuk.
3.Podáváme je třeba s bramborovou kaší.Našemu Simonkovi moc chutnaj i manžel je pochválil.Doporučuji zkusit.Jsou vážně dobré a jednoduché.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

laskonka333 15. 12. 2013, 17:50
(clamp)
fíkulka 22. 10. 2012, 14:23
My měli dneska také k obědu, výborný nápad, jak dát dětem luštěniny v trochu jiné podobě, než je znají... (H). Příště bych čočku ale určitě nemixovala a přidala tam klidně i tu strouhanou mrkev navíc. Nevím, co jsem udělala špatně, ale musela jsem nakonec přidat hodně strouhanky, těsto bylo i tak blátivé a měla jsem co dělat, abych z něj upatlala karbanátek, natož ho ještě obalila v mouce. Na pánvi se nakonec jakžtakž spojilo a dětem chutnalo. Příště to určitě zvládneme lépe :-) :-) :-) Děkuji za recept.
Brucha Vecha 28. 12. 2011, 11:46
Tak dneska taky zkouším, jen nemám žádnou uzeninu, tak jsem tam místo toho nastrouhala mrkev, no, snad to taky bude k jídlu ,-) Ale voní to i tak krásně (L)
Cedronella (upraveno) 16. 3. 2014, 11:22
.
kvítečko 6. 5. 2011, 21:43
brzy vyzkouším,hlavně,že to děti papají (pl) (X) (Z)
uhelenky 27. 6. 2010, 12:22
Dneska jsme měli k obědu a moooc dobré (clamp) místo uzeniny jsem dala sojový granulát a čočku jsem nemixovala. Nešlo mi to moc obalit v mouce ale na pánvi se to krásně stáhlo, takže pěkně držely tvar. Děkuji za dobrý a zdravý recept (flower)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie