(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Jáhlová kaše s lesním ovocem a praženými mandlovými lupínky

Potřebné ingredience
jáhly, mléko, špetka soli, med (sirup nebo cukr na oslazení), lesní ovoce (maliny, ostružiny, lesní jahody, borůvky...), pražené mandlové lupínky
Postup přípravy
Jáhly několikrát spaříme horkou vodou a poté se špetkou soli a mlékem uvaříme na kaši (asi 15min.) V průběhu vaření dle potřeby doléváme mléko. Nakonec osladíme medem (nebo sirupem, cukrem).
Hotovou kaši nalijeme do mističek, posypeme lesním ovocem a praženými mandlovými lupínky.
Je to výborná snídaně!
TIP: Na teplou kaši jsem přidala rozdrobenou chalvu - inspirace od Pavlína K. (kalimera koukla) ID 82083
Kaše je dobrá i se skořicí.
Hotovou kaši nalijeme do mističek, posypeme lesním ovocem a praženými mandlovými lupínky.
Je to výborná snídaně!
TIP: Na teplou kaši jsem přidala rozdrobenou chalvu - inspirace od Pavlína K. (kalimera koukla) ID 82083
Kaše je dobrá i se skořicí.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

kalimera
(upraveno)
14. 7. 2010, 13:17
Mňam
. Takže pro příště přidám ještě pražené lupínky
, že mě to nenapadlo dřív, když je dávám taky "skoro všude"
.



nahlásit