(recept
si oblíbilo 12 návštěvníků)
Žemlovka s karamelizovanými jablky
Potřebné ingredience
50g másla,4 až 5 jablek (podle velikosti) oloupaných,nakrájených na klínky a zbavených jádřinců,180g krupicového cukru,500ml smetany ke šlehání,400g pečiva(tousty,veka,rohlíky atd. co vám zrovna zbylo) nakrájených na plátky,4 žloutky
Postup přípravy
Máslo rozpusťte na velké pánvi vsypte jablka nakrájená na malé kousky a 150gcukru.Povařte tak,aby šťava z jablek zkaramelizovala,průběžně promíchávejte.Pak stáhněte plamen a vmíchejte smetanu,minutku prohřejte NEVAŘTE!jinak se smetana srazí!Přeceďte přes sítko do misky.Troubu předehřejte na 160 stupňů.Zápékací formu vymažte máslem,vyložte částí pečiva,poklaďte jablky a zakončete pečivem.Žloutky vešlehejte do smetanové šťávy a přelijte na žemlovku.Pečte asi 40minut.Před podáváním pocukrujte moučkovým cukrem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
markul.ov
(upraveno)
22. 9. 2014, 15:41
Recept znám z časopisu Apetit. Než jsem vyzkoušela tuto verzi, žemlovku jsem nemusela. Ale žemlovka s karamelizovanými jablky je naprosto úžasná! Na vrstvu jablíček přidávám ještě tvaroh, na jablka rozinky. U všech slavila úspěch a recept putoval dál
moschus
(upraveno)
23. 5. 2008, 21:03
Tak jsem vyzkoušela Vaší žemlovku.Celé rodině se dělali boule za ušima .Byla fakt .Děkuji za typ a určitě si jí zase někdy uděláme.
petiv
(upraveno)
24. 5. 2008, 23:13
@moschus
Tak to jsem ráda,že vám chutnala díky
vevey
(upraveno)
29. 1. 2008, 14:43
děkuji za recept , byla to má dnes první žemlovka ! Ve škole jako dítě jsem to nesnášela a doma jsme to nedělali , ale dnes dcera ohodnotila , ještě jednou dík Ivet nashle Laďka
petiv
(upraveno)
29. 1. 2008, 22:20
@vevey
To jsem ráda,že vám chutnalo Díky
reena
(upraveno)
28. 1. 2008, 15:20
Ivetko ,musím říct žemlovka byla fakt super ...díky za tip ,celá rodinka si pochutnala ,hlavně .
petiv
(upraveno)
29. 1. 2008, 22:22
@reena
Renčo díky jsem ráda,že vám všem chutnalo