Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 22 návštěvníků)

Jahodový cheesecake

0.0
Jahodový cheesecake

Potřebné ingredience

240 g máslových sušenek /případně esíček , derby sušenek nebo be-be sušenek/ 120 g rozpuštěného másla 6 plátků želatiny + šáček sypké želatiny na dorty červené nebo čiré /nejlépe Dr. Oetker/ 500 g řeckého jogurtu nebo ( 500 g tučného tvarohu , případně jiného jogurtu) 500 ml smetany ke šlehání 2 - 4 lžíce moučkového cukru

ovoce podle chuti, nejlépe jahody

Postup přípravy

Dortovou formu vyložíme potravinovou fólií /vyhladíme,dbáme na to, aby netvořila sklady,ty by pak tvořily nepravidelnosti na ztuhlém dortu/. Na vyložení formy můžeme použít i pečící papír.

Sušenky rozdrtíme - nasypeme do pevného igelitového sáčku a rozdrtíme válečkem. Nalijeme rozpuštěné máslo a spojíme ve hmotu, kterou napěchujeme na dno formy. Dáme asi na půl hodiny ztuhnout do lednice. V záseadě se korpus připravuje tak, aby byly dva díly sušenek a 1 díl másla.

Mezitím si připravíme hmotu - želatinové plátky dáme asi na 10 minut nabobtnat do vody /nemusí být velké množství/, do mísy dáme jogurt, který podle chuti přisladíme. V jiné míse vyšleháme šlehačku do pevna.

Nabobtnalou želatinu slejeme, necháme jen malé množství vody a rozpustíme /můžeme rozpustit i v mikrovlnce - cca 30 vteřin/. Rozpuštěnou želatinu vlijeme do jogurtu a nakonec opatrně vmícháme ušlehanou šlehačku. Vlijeme na připravený ztuhlý korpus a pěkně vyhladíme, opět dáme do lednice a necháme nejméně 6 hodin tuhnout.

Když hmota zatuhne, poklademe jahodami a zalijeme vrstvou červené želatiny. Opět dáme do lednice tuhnout, nejlépe do druhého dne, ale klidně může tuhnout v lednici i dva dny. Tuhnutí nepodceňujte a mějte trpělivost. Pokud jste nedočkaví, dort se Vám pak při krájení bude rozpadat nebo dokonce i roztékat, i když je Vám zprvu bude zdát, že je dostatečně ztuhlý. Nejlepší je udělat ho v pátek večer a podávat k nedělnímu kafíčku :-)

Pokud nejsou jahody, lze samozřejmě použít i kompotované, případně jiné vhodné ovoce.

1

2

3

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Ledura 10. 8. 2014, 19:23
(Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie