Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 21 návštěvníků)

PIKANTNÍ ŠPÍZY NA ZELENINĚ

0.0
PIKANTNÍ ŠPÍZY NA ZELENINĚ

Potřebné ingredience

Vepřové maso, játra, libová anglická slanina, špekáček, klobása, červená paprika a zelená paprika.
Sůl a maizena či jiný škrob na zahuštění, ev. mouka.
2 sterilizovaný zeleniny např. Kunovjanka, Hradišťanka, Moravanka apod.

Postup přípravy

Pozor na klobásy, pokud chcete dávat dětem. Některé bývají ostré!

Podáváme s bramborem ev. hranolky.
Smazat recept

Všechny suroviny nakrájíme na přibližně stejné čtverečky , klobásy a špekáček na kolečka. Můžeme použít i kuřecí maso, popř. i kombinovat obě masa. Játra velmi mírně a maso trochu posolíme. Některé ze surovin použít nemusíme, když je nemáme nebo je nemáme rádi. Fantazii se meze nekladou!!! (Pozn. maso a játra na fotce nebylo celé množství na 10 špízů, jinak stačil 1 špekáček, 2 klobásy, 2 papriky, 30 dkg anglický, asi 3/4 kg masa a asi 40 dkg jater).

Pak si připravíme špejle, já si dělám o délce 23 cm, aby se mně vešly do pekáčku. Střídavě na ně napichuji maso, cibuli, játra, klobásu, špekáčky, anglickou slaninu (může být i uzené) a červenou a zelenou papriku.

Když máme všechny suroviny zpracovány, naskládáme do pekáčku.

Dáme pár kousků másla na špízy, poklademe nakrájenou cibulí.

Vezmeme si podle množství špízů 1 nebo 2 skleničky sterilizované zeleniny. V případě, že toto jídlo s námi jí děti, dávám např. Kunovjanku nebo Dynastii nebo myslím i Hradišťanku (nemají v sobě feferonky), v případě, že jídlo je jen pro dospělé, výborná je Moravanka, která dá jídlu ostřejší šmrncovnější chuť, protože je zde i feferonka, kterou já osobně tam nedávám, jelikož zas příliš ostrým jídlům neholduji. Ale záleží na každém dle jeho chuti.
Pozor: hlavně tam nedávejte směs na přípravu bramborového salátu, asi by to nebylo to pravé!!!!

A pak dáme do trouby péci. Podle potřeby podléváme a špízy několikrát obrátíme. Když je masíčko měkké, špízy vyndáme a sosík se zeleninou trochu zahustíme. Můžeme předtím přidat vodu, množství záleží na tom, kolik chcete mít omáčky nebo zda-li chtete mít jenom tu šťávu. Já dělám spíš více množství omáčky. Zahušťujeme bramborovým škrobem např. Amylon, nebo škrobem na čínu ev. i moukou. Neděláme příliš husté. Ještě chvíli povaříme a dochutíme (já většinou trochu dosolím a trochu osladím).
FINÁLOVÝ OBRÁZEK BUDE DODÁN ZÍTRA AŽ SE JÍDLO UVAŘÍ!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

BlankaHec 23. 10. 2007, 15:42
(Y) (Y) (Y) (Y) SUPER, CHUTNÁ TO SKVĚLE (clamp) (clamp) (clamp), JEN SE MI NECHTĚLO ZDRŽOVAT S NAPICHOVÁNÍM, TAK JSEM VŠECHNO SMÍCHALA DOHROMADY :-P :-P :-P A VĚŘÍM, ŽE NA CHUTI TO POZNAT URČITĚ NEJDE (PL) (jidlo) (PL) (jidlo), JEŠTĚ JSEM NEZAHUŠŤOVALA, NEBYLO TŘEBA :-$ :-$ :-$. ALE JE TO FAKT SKVĚLÉ, CHUTNÉ, PROSTĚ DELIKATESA :-) :-) :-) (L) (L) (L) (child8) (mamca)
Zrušený účet 23. 10. 2007, 20:17
@BlankaHec Já pokud to dělám jen pro nás, taky to jenom naházím do pekáčku. Ale pokud to dělám, když čekáme návštěvu, tak napichuji den předem a ráno na to dám jen zelču a hodím do trouby péct, takže je to bez práce. Jinak jsem ráda, že chutnalo. (D) (flower) (hello)
Jitule64 20. 10. 2007, 21:56
:-P :-P :-P :-P Já slintám už teď!!! :-o (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie