Mléčné housky

Potřebné ingredience
1 rozšlehané vejce • 3/4 hrnku teplého mléka • 1 lžíce rozpuštěného másla • 1 lžička cukru • 1/2 lžičky soli • 2 hrnky hladké mouky • 1 lžička droždí • • 1 hrnek = 250 ml • • mléko na potření
Postup přípravy
Troubu předehřejeme na 220°C. Když housky zdvojnásobí svůj objem, odstraníme utěrku, potřeme je mlékem a pečeme asi 15 minut dozlatova. Hotové housky dáme na drátěnou mřížku, potřeme znovu mlékem a překryjeme suchou utěrkou, což jim dodá hebký a zároveň lesklý povrch. Před podáváním necháme vychladnout.

Těsto z dp

rozdělíme na asi cca 15 dílů

vytvoříme kuličky

vytvoříme prodloužené oválky

housky už vyvalené

housky před pečením potřeme mlékem

když jsou hosky potřené mlékem tak housky prostříhneme viz foto.

hotové housky

Mléčné housky z kauflandu za 38.kč
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu













































































