Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 26 návštěvníků)

Nepečený tvarohový dort za 10 minut

0.0
Nepečený tvarohový dort za 10 minut

Potřebné ingredience

KORPUS : 4x bebe sušenky Dobré ráno****50 g másla****HMOTA: 2 tvarohy**** 2 zakysané smetany nabo 2 ovocné jogurty****želatinový ztužovač od Oetkera nebo plátková želatina****cukr a ovoce dle chuti.

Postup přípravy

Bebe sušenky ještě zabalené rozklepeme třeba hladkou stranou paličky na maso nebo válečkem, smícháme s rozpuštěným máslem a prsty utlačíme jako korpus do dortové formy.
***Tvarohy spolu se smetanou nebo jogurty smícháme a dosladíme podle chuti, vmícháme předem rozpuštěný ztužovač nebo rozpuštěnou želatinu, případně vmícháme ovoce a zalijeme připravený korpus. Můžeme dozdobit povrch ( ovoce, mandlové lupínky, med, oříšky) a dáme vychladit. je to výborné, zdravé a hlavně hrozně RYCHLÉ :-)

Použitý želatinový ztužovač

ještě rychleji můžeme jako korpus položit cukrářské piškoty nebo i kulaté...

Povrch, pokud jsme nezamíchali do hmoty( jako já tady borůvky), můžeme ovocem posypat nebo posypat oříšky, mandlemi a polít čokoládou (tady je politý tuhnoucí čokoládovou polevou na zmrzliny).

Po dvou hodinách lze krájet

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

estepanova (upraveno) 11. 12. 2010, 21:27
Milá Katko, nevím, kde udělali soudruzi z NDR chybu, ale můj čas na zpracování byl 50 minut :-o. Asi jsem měla nějaké velké balení Bebe sušenek, bylo toho na dva dorty. Nešlo mi to rozmlátit, tak jsem to strouhala na ručním mlýnku, ale i při 100 g másla to bylo stále drolivé. Teď to mám v lednici, tak jsem zvědavá, jaké to zítra bude. Chjo, uvidíme (^)Eva Tak již vím, co se stalo. Koupila jsem omylem obyčejné Bebe sušenky, kterých je 2x více, proto se těsto drolilo. Po rozkrojení dortu se to sypalo, ale mí dravci zblajzli vše do posledního drobečku. Směle ostatním ne-slepým kuchařinkám doporučuji.
Ledura 1. 10. 2010, 23:04
(Y) (Y) (Y)
Hradýs 25. 8. 2010, 14:04
Určitě vyzkouším |:o) |:o)Nepečený tvarohový (^) mám nejradši (L) (L) (clamp) (clamp)
nelika 25. 8. 2010, 13:02
(Y) (Y) (Y)dnes jdu na to :-$
sieta 19. 8. 2010, 11:02
Tenhle typ dortů miluju (Y)
helša 19. 8. 2010, 10:58
Mňam (Y) (Y) (Y)Vypadá dobře... dělám něco podobného,ale jen se zakysané smetany (clamp)Ale vyzkouším i tuto variantu (Y) (clamp) (Y) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie