Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Jahůdka

0.0
Jahůdka

Potřebné ingredience

Korpus: Vejce, cukr moučka, polohrubá mouka, prášek do pečiva, olej, horká voda. Tento korpus je podle Petra U. (Petik 74) ID 305494, recept zde http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=88916 Marmeláda jahodová domácí. Krém s másla a pudinku: 2 másla, 1 pudink a 400ml mléka. Krém je opět z MMB od LENKA H. (LJENOCKA) ID 227235, recept zde http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=52879 Potravinářské barvivo, červené, zelené, žluté, modré. Další přísady jsou: 100g jahod, 1 šlehačka 40%, půl balíčku želatinový ztužovač Dr. Oetker, cukr, půl balíčku cukrárenské želé Dr. Oetker Zas recept z MMB od Monika K. (monky3) ID 66156, recept zde http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=85024 Jen jsem si upravila poměr surovin a místo piškotů použila korpus. Alobal a něco na utažení. U mně to byl obvaz.

Postup přípravy

Korpus jsem upekla podle receptu, pak jsem si připravila papírovou šablonu a vychladlý korpus upravila na požadovaný tvar a podélně rozkrolila na dva pláty.
Připravila jsem si krém a marmeládu. Spodní plát jsem potřela marmeládou a pak krémem a opět marmeládou, přiklopila vrchním plátem a dala do ledničky trochu ztuhnout.
Mezitím jsem si připravila jahodovou směs, alobal a obvaz.
Polotovar dortu jsem vydala z lednice a obložila alobalem, tak, abych tam mohla nalít jahodovou směs a potom i želé. Alobal jsem utáhla ještě obvazem.
Takže jsem nalila jahodovou směs a opět dala tuhou do lednice.
Připravila jsem si želé dle návodu na sáčku a když bylo připraveno, vytáhla jsem dort z lednice a nalila na něj želé. Zas následovalo tuhnutí v ledniče.
To jsem si začla obarvovat potravinářským barvivem krém na zdobení.
Ztuhlý dort jsem pak podle fantazie nazdobila obarveným krémem.
Hotový dort šup do ledničky, kde počkal až do oslavy.
Tím to chci moc a moc poděkovat všem od kterých jsem použila recept, že se mně díky nim povedl můj 3 pečený dort. Děkuji mockrát.

Piškotový korpus

Vytvoření tvaru a proříznutí.

Marmeláda, krém, marmeláda.

Obalení alobalem a obvazem.

Jahodová směs.

Cukrárenské želé.

Hotový dort z boku.

Hotový dort.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

backa 21. 1. 2011, 9:07
(Y) tak ten bych si dala (zajic),vypadá moc hezky (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
liberečanda 21. 1. 2011, 8:25
(Y)
jajka5 22. 8. 2010, 16:46
krásná jahůdka, lákavá (C) (jidlo) (jidlo) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie