Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Celozrnná pizza s baklažánem

0.0
Celozrnná pizza s baklažánem

Potřebné ingredience

300 g celozrnné mouky
100 g másla
2 čl soli
(1/2 prášku do pečiva)
1 větší lilek (baklažán)
ghí (nebo olej) na smažení
400g (1 plechovka) krájených loupaných rajčat
1 paprika
4 rajčata
100 g oliv
50 g mražené kukuřice
2 pl oregana
1 čl bazalky
sůl
500 g sýra (panýru nebo mozzarely)
špetky kurkumy a červené papriky
olivový olej

Postup přípravy

Z mouky, másla soli a vody uhněteme vláčné těsto. Můžeme do něj přidat prášek do pečiva anebo udělat klasické kynuté těsto s droždím, ale i bez toho je pizza docela dobrá. Těsto můžeme chvíli nechat odpočívat (není nutné) a mezitím si očistíme, umyjeme a nakrájíme na kousky papriku, rajčata a olivy. Pak těsto rozdělíme na 2-3 části a uválíme tenké placky, které dáme na předem vymaštěné plechy. Přímo na plechu je ještě můžeme dotvarovat a roztáhnout. Těsto by nemělo být tlustší než asi 4-6 mm. Plechy dáme do rozehřáté trouby a pečeme asi 10 minut při 200°C . Baklažán mezitím nakrájíme na kousky a předsmažíme na pánvi s olejem nebo ghí pár minut z každé strany. Pak vyndáme první plech, utěrkou splaskneme, pokud se nám těsto nafouklo a pizzu ozdobíme: nejprve rozmačkanými rajčaty s plechovky (případně zředěného rajčatového protlaku), kterými potřeme skoro celé těsto, pak plátky baklažánu, kousky papriky, rajčat, kukuřice a oliv. Nakonec posolíme a posypeme oreganem s bazalkou. Podobně ozdobíme i druhý plech a pečeme opět asi 10-15 minut při 200°C. Pak plechy vyndáme, posypeme nastrouhaným sýrem, do kterého jsme před tím vmíchali špetku papriky s kurkumou a dáme opět péct na posledních 5-10 minut při 200°C. Nakonec zakápneme olivovým olejem.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie