(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
KLASICKÝ ŘÍZEK DIETNÍ
Potřebné ingredience
maso(nebo něco jiného), trojobal, olej, voda
Postup přípravy
Řízky děláme tak jak jsme zvyklé, osmažíme klidně ve větším množství oleje. vedle na plotýnku postavíme kastrůlek s vroucí vodou. Když osmažíme z obou stran, vyjmeme z oleje a protáhneme tou vroucí vodou...jen prostě na vteřinku ponořit. Téměř veškerá mastnota se dostane do té vody a vy máte zdravý řízeček, aniž by nějak utrpěla jeho chuť nebo vzhled. Opravdu super. dělám toakto vše ,co jde...obalovaná cuketa, řízky z hub, dokonce i lívanečky jsem protahla. jen langoše neprotahujte, ty moc změknou a nejsopu křupavé :-))
Přeji dobrou chuť a úspěšná kilča dolů :-))
Přeji dobrou chuť a úspěšná kilča dolů :-))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Janaen
(upraveno)
21. 7. 2012, 19:10
Pardon, ale toto ne. To si raději řízek odpustím, nebo upeču v troubě.
violka60
(upraveno)
11. 7. 2012, 14:17
Robím takto všetko možné a nemožné odvtedy, ako dcérinu pečeň rozhádzala mononukleóza. Lekári boli ohromení, ako sa jej krásne regenerovala, myslím, že i vďaka takýmto vychytávkam.
anemonka
(upraveno)
26. 6. 2012, 20:11
dělám takto i topinky
NIONVL
(upraveno)
18. 11. 2010, 22:33
Hezký den,před Štědrým dnem jsem byla propuštěna z nemocnice po operaci a byla upozorněna,že nesmím nic smaženého.Jinak že bych si se žlučníkem mohla lehnout znovu pod kudlu,ale panímamka mi toto poradila udělat s řízečkem a já si díky tomu užila štědrovečerní večeři bez problému.Takže,je to dobré i pro lidi,co mají problém se žlučníkem.Mohu potvrdit,je stále stejně křupavý a báječný.
ladaalb
(upraveno)
8. 9. 2010, 12:53
ja jsem asi levá, zkoušela jsem takto upravit řízky z bedli a obal byl měkký , co dělam špatně? jen jsem namočila a vytála.chutově ok,ale nebylo to křupavé. zato toho oleje co v té vodě zůstalo
Sony441
(upraveno)
4. 10. 2010, 23:46
@ladaalb
tak bedlu jsem nezkoušela, ale letos řízky z hub byly a samozřejmě vymáčené a byly úplně super...byly to ale podborováky. Nebyly třeba ty bedly sbírané po dešti, že by mohly být nasáklé?? Jinak mě nic nenapadá, pokud Vám voda vřela a opradu jste jen ve vteřině ponořila, že to jen zasyčelo?? No jo, ale vlastně taky se mi stalo, že mi třeba řízek nebo květák upadl z vidličky do té vody a pobyl si tak v lázni pěkně dlouho a přesto byl křupavý, žádný měkota ) tak já vám nevím
leenkii
(upraveno)
7. 9. 2010, 15:06
Potvrzuju, dělám to taky tak už několik let. Nevím, jestli jsou ty řízky pak dietní ale rozhodně nejsou mastné, obal nijak neutrpí, spíš naopak
Theliss
(upraveno)
2. 9. 2010, 19:18
holky, a zkusily jste některá taky se smaženým sýrem??? bojím se toho.. díky!
rampy
(upraveno)
2. 9. 2010, 21:36
@Theliss
jde to se vším,nebojte............jen nemáčet,jen rychleprotáhnout............ ))))))))
Theliss
(upraveno)
2. 9. 2010, 22:07
@rampy
mno on se mi ještě nikdy nepovedl obalit tak, aby nikde netekl.. takže to půjde?
Sony441
(upraveno)
4. 9. 2010, 16:42
@Theliss
Eli, jestli se toho bojíte, tak slibuju,že vyzkouším a dám vám vědět, ju
Theliss
(upraveno)
6. 9. 2010, 7:28
@Sony441
díky
Sony441
(upraveno)
4. 10. 2010, 23:39
@Theliss
Vyzkoušeno....je to super...vytekl mi jen jeden rovnou do vody ...chce to opravdu řádně obalit ale jinak prostě super )
ocicko26
(upraveno)
2. 9. 2010, 15:30
Dobrý den. dnes jsem dělala řízky podle Vás. paráda. když se kouknu do kastrůlka s vodou,c o tam zůstalo mastného blivajzu... už je jinak ani dělat nebudu. děkuji taky za skvělou radu..... paulína
Zrušený účet
(upraveno)
24. 8. 2010, 21:09
dělám s řízky už spoustu let rodina dokonce říká ,že jsou chutnější
Alexa61
(upraveno)
24. 8. 2010, 21:02
parada dievcata, vyskusame....dakujeme za radu
Bromovka
(upraveno)
24. 8. 2010, 19:45
hmmmm, to teda koukám , osušuju papírovou utěrkou a myslím si, bůhvíjak nevařim zdravě No asi to taky vyzkouším
Brla
(upraveno)
24. 8. 2010, 13:00
to teda slyším prvně,ale vyzkoušíme díky
zuzka89
(upraveno)
24. 8. 2010, 12:55
Vidíte, už jsem o tom slyšela, ale nikdy jsem neměla odvahu to zkusit, bála jsem se, že to bude na chuti poznat, že se rozčvachtá trojobal atp. Ale teď se konečně odhodlám, o víkendu bych chtěla dělat kuřecí řízečky, tak zkusím
Michaela_
(upraveno)
24. 8. 2010, 12:35
muzu potvrdit, jen smocit a ven..delala jsem takhle i karbanatky