(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
kulajda

Potřebné ingredience
kopr ve skleničce-sladkokyselý nálev,brambory,vejce,ocet,sul,pepř,cukr,máslo,hladká mouka,mlíko,smetana
Postup přípravy
dáme vařit brambory na kostičky,az jsou měkké přidáme mléko a zahustíme,po 10 minutách prilijeme převařený kopr s octem a dochutíme,na konec vložíme usmažená vejce na másle a přilijeme smetanu
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

poppysek
(upraveno)
31. 8. 2010, 15:37
My děláme taky takhle, jen tam vajíčka "ztrácím" aby byly velké, ale taky dobrý nápad, chválím, máme moc rádi, my tomu říkáme doma KYSELO.

nahlásit

jjjjezura
(upraveno)
31. 8. 2010, 16:23
@poppysek
ano,také to tak občas dělám a je to výborné
,jako kyselo zase dělám třeba z drubku,nebo fazolačku





nahlásit

blazken
(upraveno)
31. 8. 2010, 15:10









nahlásit

bubík4
(upraveno)
31. 8. 2010, 14:57
vy nedáváte do kulajdy houby?
nahlásit

jjjjezura
(upraveno)
31. 8. 2010, 15:11
@bubík4
nedávám,v praci je tam taky nedavame,ale nekdo dává,jinak td cpu houby do všeho,ale adelka je ještě malá,tak musim bez hub
nahlásit

channah
(upraveno)
31. 8. 2010, 14:51
proč se říká koprovce kulajda?
nahlásit

blazken
(upraveno)
31. 8. 2010, 15:32
@channah
tohel je polévka a né omáčka

nahlásit

jjjjezura
(upraveno)
31. 8. 2010, 15:12
@channah
hani abych pravdu řekla,tak nevim,ale je moc dobrá a hodně jednoduchá
nahlásit

channah
(upraveno)
31. 8. 2010, 16:00
@jjjjezura
u nás na Moravě se této polévce říká normálka koprová polívka, s názvem kulajda jsem se setkala až v Čechách..........když jsem na ni byla poprvé pozvaná, tak jsem se těšila hlavně na ty houby a jaké bylo moje překvapení, když mi dali obyčejnou koprovou polévku
ale je fakt, že s dcerkou tuto ošizenou kulajdu nebo-li koprovku, jak jí říkáme my doma, milujeme




nahlásit