Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Vanilkové rohlíčky bez oříšků - (z ovesných vloček ) - nejen pro alergiky

0.0
Vanilkové rohlíčky bez oříšků - (z ovesných vloček ) - nejen pro alergiky

Potřebné ingredience

24dkg hl. mouky, 16 dkg Hery, 8 dkg cukru, 10 dkg umletých ovesných vloček (ještě lepší z opražených), žloutek, může být lžička kakaa

cukr s vanilkovým cukrem na obalení

Postup přípravy

Vypracovat těsto, kvůli ovesným vločkám je trochu drobivé, takže lepší než ruční výroba je protlačit přes mlýnek, pokud nemáme, tak do formiček..
Pečeme ve středně vyhřáté troubě do zlatova.
Tento recept je opsaný ze staré kuchařky, babička je pekla po válce, z úsporných důvodů, a nějak se u nás uchytily..

Pro Petru Š. (Angela1)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Inka82 3. 11. 2007, 14:11
Dobrý den! Včera jsem zkoušela Vaše vločkové rohlíčky a musím uznat,že jsou snad lepší než s ořechy. Vločky jsem opražila a ponor mixerem rozenlola na prach,těsto bylo krásně hladké i se s ním skvěle pracovalo! Jsou prostě mňam,děkuju za skvělý recept!!! (child6)
alimama 5. 11. 2007, 19:45
@Inka82 Díky moc za pochvalu, i když nejsem autorkou receptu, jen zprostředkovatelkou - ale byla by škoda, aby se o něm nedozvědělo víc lidí, zvlášť v dnešní době, kdy se tak rozmáhají alergie na ořechy.. :-S A zajímalo by mě, co to máte za mixér, že rozemlel vločky na prach.. - ten můj krám má potíže i s banánem.. ;-) (L)
Inka82 (upraveno) 8. 11. 2007, 9:15
@alimama mám klasický ponorný mixer od brauna nemůžu si ho vynachválit,poradí si s kokosem,s masem i se zmrz. jahodama, zatím mě nezradil!!! (child6)
alimama 8. 11. 2007, 11:36
@Inka82 To jsem si myslela.. taky ho mám vyhlídnutého - měl mi ho přinést Ježíšek, ale když teď čtu, co všechno zvládá, a že to není jen reklama, tak si ho asi pořídím už před vánocemi, ať mi ještě pomůže s cukrovím..! (child8)
Inka82 11. 11. 2007, 12:02
@alimama S klidným svědomím Vám ho můžu doporučit,včera jsem s ním doslova rozmetala celá ořechová jádra,nemám totiš mlínek a na struhadlo jem líná! ;-) a místomletých ořechů mi z toho vznikla pasta a musím uznat že to curovíčko je jemné a moc dobroučké!!!! (jidlo) (child6)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie