(recept
si oblíbilo 17 návštěvníků)
Halušky s moravským uzeným a sýrovou omáčkou z balkánského sýra

Potřebné ingredience
2 sáčky halušek v prášku
voda
30dkg moravského uzeného v celku
10-15dkg špeku
20dkg balkánského sýra
1 zakysaná smetana
1šlehačka(sladká smetana)
kysané zelí ve skle nebo sáčku
cibule,sůl,muškátový květ
Postup přípravy
Halušky v prášku smícháme s vodou, vypracujeme těsto, které protlačujeme do vroucí vody, halušky jsou hotové ,když vyplavají na povrch!Zelí podusíme do měkka,špek na kostičky vyškvaříme v hrnci do zlatova tak, aby byl křupavý,na pánev si dáme orestovat cibuli do zlatova a na ní přidáme orestovat moravské uzené na kostičky,hotové halušky smícháme s vyškavřeným špekem i s vyškvařeným omastkem,dále přidáme podušené zelí,a orestované uzené moravské maso,přisolíme jen z lehka a dobře promícháme.Omáčku připravíme tak, že si dáme prohřát smetanu sladkou(šlehačku) ,poté přidáme na drobno nakrájený balkánský sýr,provaříme dokud se sýr nerozpustí,dále přidáme špetku muškátového květu a nakonec kelímek zakysané smetany a malinko přisolíme(každý dle své chuti,)povaříme a poléváme s ní na talíři hotové halušky.

vyškvařit špek

orestované uzené s cibulí

zadělávání těsta na halušky

protlačování těsta

uvařené halušky

podušené zelí

smíchané přísady-halušky,vyškvařený špek i s omastkem,moravské uzené s cibulkou,zelí amalinko sole

příprava omáčky,sladká smetana,balkánský sýr,zakysaná smetana
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé