(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Zapékaná čekanka

Potřebné ingredience
6-8 čekankových puků,šunka versailes-4-8 plátků-na 1 čekanku jeden plátek šunky,30 dkg ementálu či sýru tohoto typu,3 polévkové lžíce másla,3 lžíce hladké mouky,200 ml mléka.
Postup přípravy
čekanky vložíme po opláchnutí do vroucí vody na 15 minut,poté přecedíme přes sítko,necháme trochu zchladnout,aby se daly vzít do ruky,každou čekanku zabalíme do plátku šunky a skládáme na pekáček-potom si připravíme omáčku,kterou zalijeme čekanky a to tak,že rozpustíme máslo,přidáme hladkou mouku,tím vznikne jíška,za stálého míchání přilijeme mléko a po 2-3 minutách přidáme nastrouhaný sýr,ten se rozpustí a omáčka je hotova-pekáček dáme na 10 minut do trouby na 200 st.,nesolím,sýr je slanější,jako příloha jsou vhodné brambory,jídlo je chutné,zdravé a syté-přeji dobrou chuť.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

kymama
(upraveno)
25. 5. 2013, 21:21


nahlásit

Mirka Endy
(upraveno)
19. 9. 2010, 10:04
Super nápad díky vyzkouším

nahlásit