Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Vepřové nudličky s broskví

0.0
Vepřové nudličky s broskví

Potřebné ingredience

3 kotletky bez kostí, pórek, 1 ČL podravky, 1 ČL sušené petrželky, 1/2 ČL koření na rožnění, 1/4 ČL granulovaný česnek, čerstvě mletý pepř, 3 ČL plnotučné hořčice, 2-3 celá vejce, 2-3 ČL solamylu 1 velká broskev, 3 ČL cukru, plátek másla a olej na smažení,

Postup přípravy

Nejprve si na pánvi rozehřeju plátek másla se lžíci oleje a na něm cca 3-5 min opékám na plátky nebo na hranolky nakrájenou čerstvou broskev. Pak broskev posypu cca 3 lžičkami cukru a nechám cukr na broskvi zkaramelizovat - promíchávám ! Před dokončením pokapu ani ne malou (spíš 1/2) štamprličkou rumu. Promíchám a broskev vyndám ven do misečky.

Na pánev přidám olej a opeču vepřové nudličky, které jsem si připravila tak, že jsem si vykostěné kotletky nakrájela na nudličky a promíchala s výše uvedeným kořením (podravka, na rožnění, česnek, petrželka, pepř) s hořčicí, vejci a solamylem (1 ČL solamylu na 1 vejce). Takto promíchané jsem nechala odležet v lednici do druhého dne. Nedoporučuji přehánět to s kořením - jídlo musí být lehce kořené, aby se slaná a sladká chuť vhodně doplňovaly a byly vyvážené.
Před přípravou jsem do směsi ještě vmíchala nakrájený pórek - (cca 10 - 15 cm kousek). Opékám ze všech stran a při tom vařečkou odděluji jednotlivé kousky - nakonec přidám zkaramelizované broskve a promíchám.

Vynikající Ňamka - doporučuji servírovat obložené hlávkovým salátem !

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie