(recept
si oblíbilo 56 návštěvníků)
Vanilkový krém s bílou čokoládou a tmavá variace
Potřebné ingredience
Množství stačí na velký dort o průměru 30 cm. 2 světlé pudinky (vanilka, smetana) 500 - 600 ml mléka, dvě másla, 20 - 30 dkg moučkového cukru podle chuti,200 - 300 gramů čokolády, nejlepší jsou čokoládové čočky, nebo čokoláda na vaření, Orion a podobně. Ne levné čokolády, které mají málo kakaa. Bílá je nejlepší opět Martini čočky nebo kvalitní bílá tabulka. Dá se nahradit Kaštany v čokoládě, Kofilou a podobně, krém má zas trochu jinou příchuť.
Postup přípravy
Svaříme si dva pudinky v polovičním množství mléka, tedy v 500 - 600 ml na oba dohromady.
Ještě do horkého pudinku vmícháme připravené čočky nebo nalámanou čokoládu a mícháme, dokud se nerozpustí, je to za chvilku. Pak přikryjeme pudink mikrotenovým sáčkem a necháme vychladnout.
Změklé máslo vyšleháme s moučkovým cukrem, případně vanilkou, do tmavé varianty dáme trochu víc moučkového, tmavá čokoláda většinou obsahuje méně cukru než světlá. Pak přidáme pudink a vyšleháme do hladka. Tento krém je lehký, jemný a pod potahovky jeden z nejlepších, protože krásně drží a nepropouší vlhkost třeba z ovoce uvnitř, takže se dá použít i na mantinely kolem okrajů, když chcete dát dovnitř třeba tvarohovou náplň, kterou potahovky nesnášejí.
Ještě do horkého pudinku vmícháme připravené čočky nebo nalámanou čokoládu a mícháme, dokud se nerozpustí, je to za chvilku. Pak přikryjeme pudink mikrotenovým sáčkem a necháme vychladnout.
Změklé máslo vyšleháme s moučkovým cukrem, případně vanilkou, do tmavé varianty dáme trochu víc moučkového, tmavá čokoláda většinou obsahuje méně cukru než světlá. Pak přidáme pudink a vyšleháme do hladka. Tento krém je lehký, jemný a pod potahovky jeden z nejlepších, protože krásně drží a nepropouší vlhkost třeba z ovoce uvnitř, takže se dá použít i na mantinely kolem okrajů, když chcete dát dovnitř třeba tvarohovou náplň, kterou potahovky nesnášejí.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Lakky
(upraveno)
7. 11. 2015, 21:57
Prosím můžu dát tento krém i pod jedlý papír?

nahlásit
zátěž
(upraveno)
3. 5. 2012, 6:42
Dobrý den vyzkoušeli jsme Váš krém je faknatsický, moc děkuji za rady i ohledně té potahovky a souhlasím, dávat pod ní malou tenkou vrstvu, potahovka doma dělaná je nejlepší!! Oparvdu okolo0,5cm síla plátu........je vynikající chuť a hlavně pohled xdětí když vidí ty nádhery................. Standa
nahlásit

Kyzluska
(upraveno)
11. 7. 2011, 21:13



nahlásit

Init
(upraveno)
28. 9. 2011, 16:05
@Kyzluska
Ta čokoláda mu dodává ještě větší tuhost, takže je perfektní na výrobu 3D dortů a vydrží i zátěž při přepravě bez problémů.
nahlásit

darinka30
(upraveno)
21. 10. 2010, 16:19
mozem potvrdit ze je krem super aj ja ho robievam..



nahlásit
Suezie
(upraveno)
20. 10. 2010, 21:48
že by mi konečně přestala potahovka téct
. Díky za recept, příště vyzkouším.






nahlásit

Init
(upraveno)
21. 10. 2010, 11:01
@Suezie
Tečení potahovky nemusí být způsobeno jen krémem, někdy stačí velké vlhko v lednici, stačí dát k zadní orosené stěně polystyren nebo aspoň karton. Pod potahovku taky patří jen slaboučká vrstva krému, zkrátka obmazat zvenku dort jen zamáznutím nerovností v piškotu. Pokud je potahovka domácí výroby, nesmí být řídká, tedy nesmí obsahovat příliš vody nebo sirupu, ta pak poteče na všem. A ještě by měla být aspoň 3 - 5 mm silná, já potahuji tak půlcentimetrovou vrstvou, tenčí nedoporučuji. Tak ať se daří.
nahlásit

jaxa
(upraveno)
11. 5. 2011, 21:19
@Init
Super rady, využiji taky! Díky



nahlásit

jeremy
(upraveno)
20. 10. 2010, 20:46





nahlásit

sburicova
(upraveno)
20. 10. 2010, 19:57
Díky, ukládám si




nahlásit

Krťanda
(upraveno)
20. 10. 2010, 19:33
OLi, dííky, podle receptu to bude pořádně mňamka... určitě vyzkouším
Díííky




nahlásit

Init
(upraveno)
21. 10. 2010, 11:04
@Krťanda
To teda je, vřele doporučuju.

nahlásit