(recept
si oblíbilo 14 návštěvníků)
Likér s černých jeřabin(ostružin)Vynikající

Potřebné ingredience
0,5 litru jeřabin(1 litr ostružin),2 litry vody,1 kg cukru,3 lžičky kyseliny citronové,1 litr vodky.
Postup přípravy
Vodu přivedeme k varu,přidáme jeřabiny(ostružiny) a vaříme na mírném ohni cca 30 minut.Scedíme(nepasirujeme,bobule vyhodíme),do šťávy přidáme cukr a vaříme cca 20minut.Necháme vychládnout (lepši do druhého dne).Přidáme kyselinu citronovou,,vodku a rozlijeme do lahvi.Dá se pit ihned ale čím díl stoji,tím lepší.Zároveň se používá jako lek,snižují tlak(jeřabiny).
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé