Bábovka maková 1
Potřebné ingredience
Těsto - 2 vejce, 100g másla, 200g cukru, citr.kůra, 250g pol.mouky, prdopeč., 200g ml.máku, 250 ml mléka, tuk a hrubá mouka na formu. Na ozdobení - 200g bílé čokoládové polevy, 20g mléčné čokoládové polevy, 100g kompotu.
Postup přípravy
Žloutky do pěny, změklé máslo, cukr, kůra, mouku, prdopeč., po částech mák na konec zlehka sníh. Těsto nalijeme do formy a pečeme 50min. 150°C. Po upečení vyklopíme a necháme vychladnout. Ve vodní lázni rozpustíme bílou polevu, kterou přelijeme přes celou bábovku. Ozdobně přestříkáme mléčnou polevou, ozdobíme kompotem
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé