Zobrazit přihlášovací formulář

Saláty, zálivky

Přidat recept
(recept si oblíbilo 12 návštěvníků)

>>> Bramborový salát

0.0
>>> Bramborový salát

Potřebné ingredience

** 5 větších brambor ** 1/4 malého celeru ** 1-2mrkve ** 1/2 - 1 petržele ** 1/4 menší konzervy sterilizovaného hrášku **3ks sterilizovaných sladkokyselých okurek (záleží na velikosti) ** majonéza ** 1 lžíce hořčice ** cibule ** sůl ** pepř

Postup přípravy

PŘÍPRAVA: Brambory si uvaříme ve slupce s troškou soli. Celer + mrkev + petržel si také zvlášť uvaříme v osolené vodě do měkka. Cibuli nakrájíme na kostičky, dáme do malé misky a spaříme horkou voudou, aby v salátu později nekvasila. Po 1-2min. scedíme.

Do připravené mísy dáme oloupané brambory přes mřížkový kráječ, přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu, okapaný hrášek, hořčici, na kostičky nakrájené okurky, cibuli, majonézu. Mírně osolit, opepřit a nechat uzrát do druhého dne a popř. potom dochutíme.

K majonéze jsem přidala pouze 1-2lžíce tatarky... ale nemusí být.
Lze přidat kysanou smetanu nebo tatarku s majonézou v poměru 1:1. Kdo chce může do salátu dát 2 uvařená vejce nakrájená na kostičky.

I když je v přísadách uvedený daný poměr surovin, většinou se řídím podle chuti a vzhledu. Když vidím, že by tam bylo té mrkve hodně, nedám jí tam celou.... Záleží jak kdo má velkou mrkev, petržel cibuli atd. Lepší dát půlku a pak po trošce přidávat než mít tam toho hodně.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie