Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Vánoční cukroví 2

0.0
Vánoční cukroví 2

Potřebné ingredience

viz nize

Postup přípravy

Linecká kolečka
Potraviny:
375g hladké mouky, 250g tuku, 100g moučkového cukru, 2 žloutky, marmeláda
Postup:
Vše smíchat a udělat těsto, které necháme v lednici půl hodiny odpočinout.
Rozválet na placku a vykrájet formičkami různé tvary. Upečeme do bleda, a
vychladlé spojíme marmeládou. Můžeme je také hotové obalit v moučkovém cukru.

Myslivecké knoflíky
Potraviny:
190g hladké mouky, 125g tuku, 50g moučkového cukru, 1 žloutek, 1 bílek, 50g
pískového cukru, 100g strouhaných ořechů, 1 lžička skořice, půlky ořechů na
ozdobu
Postup:
Z hladké mouky, tuku, moučkového cukru a žloutku udělat těsto. Těsto rozválet na
placku a vykrájet menší kolečka. Ta položit na plech. Z bílků ušlehat tuhý sníh,
všlehat do něj cukr, promíchat s ořechy a skořicí. Tuto směs klademe na
vykrájená kolečka, na to přidat půlku ořechu pro ozdobu a dát do trouby upéct do
bleda.

Linecké pečivo kakaové
Potraviny:
370g hladké mouky, 250g tuku, 120g moučkového cukru, 50g kakaa, 2 žloutky
Postup:
Všechny suroviny zpracujeme v těsto. Vyválíme z něj placku a vykrajujeme různé
tvary. Upečeme ve středně vyhřáté troubě a po vychladnutí spojujeme marmeládou.

Slané pečivo
Potraviny:
40dkg polohrubé mouky, 20dkg tuku, 20dkg strouhaného sýra, 1/4 l sladké
šlehačky, sůl, kmín, mák, strouhané mandle
Postup:
Do mouky nastrouháme sýr, tuk, přilijeme šlehačku a zaděláme těsto. Dáme je na
chvíli do chladu. Pak těsto vyválíme na pomoučněném válu a formičkami z něj
vykrajujeme různé tvary. Sypeme solí a různě kmínem, mákem, mandlemi. Upečeme ve
středně vyhřáté troubě.

Švédské vánoční perníčky
Potraviny: ( 500ks )
3dl medu, 4dkg cukru, 1 1/2 polévkové lžíce zázvoru, 1 1/2 polévkové lžíce
skořice, 1 polévková lžíce mletého hřebíčku, 350g margarínu nebo másla, 3dl
šlehačky, 1 pol. lžíce prášku do pečiva, 1 1/2kg hladké mouky
Postup:
Med s cukrem, kořením a margarínem dobře promíchejte, šlehačku přidávejte po
částech do třeného těsta. Prášek do pečiva rozpusťte ve trošce vody a 3/4 mouky.
Těsto přikryjte a nechte přes noc "odpočinout". Pak přidejte zbytek mouky a
celkem tuhé těsto vyválejte do tenka. Vykrajujte srdíčka, hvězdičky, apod. Pečte
v troubě při teplotě 175-200. Perníčky nechte vychladnout na plechu a ozdobte
bílou polevou.

Ořechy (bílé )
Potraviny:
těsto:16dkg másla, 8dkg cukru, 8dkg strouhaných vlašských ořechů, 20dkg hladké
mouky, špetka prášku do pečiva
náplň:10dkg másla, 10dkg cukru, 1 žloutek, 1 lžíce silné černé kávy, 2dkg
strouhané čokolády na vaření
Uděláme těsto a tím plníme formičky na ořechy. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme
při malém ohni. Upečené necháme vychladnout a poté je vyloupáme z formiček.
Ořechy namažeme náplní spojíme a spojené obalíme v moučkovém cukru.

Košíčky
Potraviny:
těsto: 40dkg hladké mouky, 20dkg másla, 6dkg práškového cukru
krém: 3 celá vejce, 11dkg moučkového cukru, 25dkg másla
Uděláme těsto a plníme jím formičky na košíčky. Dáme do trouby a pečeme při
mírném ohni. Upečené necháme vychladnout a potom je vyloupáme z formiček.
Krém uděláme tak, že vejce a cukr uvaříme VE VODNÍ LÁZNI ! za stálého míchání
asi 20 minut. Až bude hotová pěna tak ji vetřeme do másla.
Krémem plníme košíčky, které můžeme ozdobit půlkou vlašského ořechu.

Zpět na úvodní stránku

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie