Zobrazit přihlášovací formulář

Co dům dal

Přidat recept
(recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

>>> Francouzské brambory - zapečené brambory

0.0
>>> Francouzské brambory - zapečené brambory

Potřebné ingredience

** brambory dle počtu strávníků ** 20-30dkg šunkového salámu ** cibule ** 5-6 vajíček ** sýr na strouhání ** sůl ** podravka ** olej

Postup přípravy

Oškrábané brambory nakrájíme na kolečka a dáme do pekáčku vyložený pečícím papírem posolíme a pokapeme olejem (velmi málo - později dáme pak osmaženým salám na oleji, tak ať nesjou brambory příliš mastné). Vložíme do trouby a pečeme. Mezi tím si na pánvi na oleji osmažíme na jemno nakrájenou cibuli na kterou pak dáme oprahnout salám, který jsme si nastrouhali na hrubém strouhadle. Když je salám opražený, dáme stranou. Až jsou brambory poloměkké, dáme na ně osmahnutý salám promícháme a dál zapékáme. Až jsou brambory měkké, polejeme je vajíčkama, které jsme si pořádně rozkvrdlali s troškou mléka a ochutili solí a podravkou a necháme zapéct. Hotové brambory posypeme strouhaným sýrem.

*** Zkoušela jsem i jinou verzi - uvařila jsem brambory ve slupce, oloupala je, nakrájela na kolečka a pak postupovala obdobně- do vyhřáté trouby jsem už rovnou dala brambory s osmaženým salámem, krátce zapekla (10min) a pak polela vajíčkama.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

mufinko 2. 12. 2010, 17:27
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie