Zobrazit přihlášovací formulář

Co dům dal

Přidat recept
(recept si oblíbilo 14 návštěvníků)

"CHUDÉ" FRANCOUZSKÉ BRAMBORY :-)

0.0
"CHUDÉ" FRANCOUZSKÉ BRAMBORY :-)

Potřebné ingredience

brambory
nakrájený salám na kolečka (gothaj,junior,jemný,český,... prostě takový nějaký obyč)
sůl
pepř
červená mletá sladká paprika
olej
cibule

Postup přípravy

Syrové !!! brambory nakrájíme na kolečka, cibuli na půlkolečka, do pekáčku nebo jiné zapíkací mísy dáme trochu oleje, poklademe kolečky brambor,osolíme, opepříme, trošku ml. slad. papriky, na to pohážeme cibuli, poklademe plátky salámu, a zase vrstvíme brambory, na to koření, cibuli a salám, .... takto pokračujeme co se nám vejde a ukončíme brambory.
Dáme do trouby upéct, než brambory změknou a budou z vrchu zlatavé.
DOPORUČUJI K TOMU PÍT MLÍKO!!!!!!!!! tento recept je u nás moc oblíbený, dělával nám ho jako malým taťka a i já ho ta dělám. A ty klasické francouzské brambory, kam se dává vajíčko a hrášek a já nevim ci ještě mi moc nechutnají :-( opravdu nad tyto není!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Je to hned, je to levný a MŇAMÓZNÍ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

BUDU RÁDA KDYŽ NAPÍŠTE, JAK VÁM CHUTNALO :-)

olej, brambory, sůl, pepř, ml.paprika, cibule.......

na to salám a pokračujeme v další vrstvě....

po upečení a skoro půlkou pekáče pryč :-)


PŘEJI DOBROU CHUŤ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

medvidek58 26. 7. 2010, 16:52
MILUŠKO,TAKÉ DĚLÁM,ALE Z VAŘENÝCH BRAMBOR,A U NÁS JE TO MŇAMKA,MOC NÁM FRANCOUSKÝ BRAMBORY CHUTNAJÍ,,,DÍKY (F) (F) (F) (F) (F) (F) HANKA
mumlina 20. 7. 2010, 11:55
Zdravím Miluško,právě jsem dodělala a jsou opravdu moc dobré,nakonec jsem tam taky cákla 2 rozšlehané vejce v hrníčku mlíka,a všem chutná (leto) (clamp)
Večernice1 6. 1. 2010, 14:19
Dobrý den Miluško,dneska mi manžel požádal jestli bych mu nemohla udělat francouzské brambory,tak jsem jukla na Váš recept a zkusila jsem ho.Manželovi brambory chutnali,což je co říct má rozmlsanej jazýček (zajic).Akorát jsem tam ještě nakonec nalila rozšlehaný vajíčko s mlékem a nebylo to špatný.Hned jsem si Váš recept uložila a jsem ráda že už se francouzskýma bramborama nemusím trápit,protože tuty u Vás sklizejí pochvalu. (Y) (Y) (Y).Veronika (sampus)
Zrušený účet 16. 9. 2009, 9:29
Miluško, francouzské brambory u nás děláme úplně stejně jako Vy a potvrzuji, že jsou výborné.S oblibou je baští i naše dcerka, někdy opravdu stačí jen pár základních surovin a dá se vyčarovat velká dobrota. (hello)
23kristy 29. 1. 2009, 11:53
Tak právě jsem dodělala brambůrky a ochutnala (pl), jsou opravdu moc dobré a to junior vůbec nemusím :-$. Trošku mi pálila pusa 8-|, zřejmě jsem dala o trochu více pepře, ale s chutí jsem spokojená, jsem zvědavá co (svatba) , jak mu budou chutnat. Díky za receptík :-)
nufffinek 1. 2. 2009, 17:15
@23kristy jsem ráda že chutnalo a doufám tedy že i (svatba) a s tím pepřem ... nic si z toho nedělejte, alespoň víte jak a kolik příště (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (L) (L) (L) (L) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie