(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
***KUŘE A LA KACHNA***
Potřebné ingredience
1 celé kuře, bílé sterilované zelí, sůl, kmín, sádlo
Postup přípravy
Kuře necháme vcelku, řádně ho omyjeme a vysušíme.
Zelí téměř zbavíme šťávy (trošičku můžeme ponechat) a pokrájíme.
Kuře zevnitř prosolíme - můžeme víc -, prokmínujeme a všechno zelí napěchujeme dovnitř. Nakonec kuře sešijeme nebo prošpejlujeme...Navrchu kuře také osolíme a okmínujeme.
Vložíme do pekáče se sádlem, trochu podlijeme vodou a dáme péct pod poklopem. Průběžně kontrolujeme a podléváme - kdo chce, může i černým pivem :-).
Na posledních 30minut odklopíme, aby byla kůrčička propečená (můžeme použít i horkovzduch).
Podáváme s bramborovým knedlíčkem!!!
Je to velmi jednoduchý recept a ta chuť za to určitě stojí...!!!!!!
PŘEJI DOBROU CHUŤ!!!!
Zelí téměř zbavíme šťávy (trošičku můžeme ponechat) a pokrájíme.
Kuře zevnitř prosolíme - můžeme víc -, prokmínujeme a všechno zelí napěchujeme dovnitř. Nakonec kuře sešijeme nebo prošpejlujeme...Navrchu kuře také osolíme a okmínujeme.
Vložíme do pekáče se sádlem, trochu podlijeme vodou a dáme péct pod poklopem. Průběžně kontrolujeme a podléváme - kdo chce, může i černým pivem :-).
Na posledních 30minut odklopíme, aby byla kůrčička propečená (můžeme použít i horkovzduch).
Podáváme s bramborovým knedlíčkem!!!
Je to velmi jednoduchý recept a ta chuť za to určitě stojí...!!!!!!
PŘEJI DOBROU CHUŤ!!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé