(recept
si oblíbilo 17 návštěvníků)
Jablečný pudinkový dort
Potřebné ingredience
*1 kg jablek, oloupaných a pokrájených na kostky *8 lžic krystalového cukru *2–3 hřebíčky, celá skořice *2 balíčky vanilkového pudinku v prášku *1 balíček dětských piškotů *2 lžičky citronové šťávy *200 ml smetany ke šlehání při podávání
Postup přípravy
Jablka zalijte 200 ml vody, oslaďte, přidejte hřebíčky, kousek celé skořice a citronovou šťávu a přiveďte k varu. Vařte pět minut, vyjměte hřebíček, pak hmotu párkrát projeďte šťouchadlem na brambory tak, aby některá jablka byla rozdrcená a některá ještě pevná. Pudink rozmíchejte v 400 ml studené vody a vlijte do jablečné směsi. Přiveďte k varu a za stálého míchání vařte dvě minuty. Dortovou formu (dělala jsem do bábovkové, protože dortovou jsem nenašla :-))) vypláchněte studenou vodou, vyložte vrstvou piškotů, zalijte třetinou jablečné směsi a stejným způsobem vytvořte další vrstvy. Nechte ztuhnout, vychladnout (nejlépe přes noc), opatrně vyklopte a podávejte s čerstvě ušlehanou smetanou, posypané mletou skořicí, nasekanými ořechy nebo polité cik-cak čokoládou
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé