Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 32 návštěvníků)

Štrudl ze 100% tuku

0.0
Štrudl ze 100% tuku

Potřebné ingredience

1 100% tuk(lukana,stella),1 vejce,36dkg hladké mouky,2dcl mléka,trochu soli, jablka,strouhanku,rozinky,vanilkcukr,skořici,vejce na potření

Postup přípravy

tuk si nastrouhám na struhadle do mísy,přidám vejce,mouku,mléko,sůl a zpracuju těsto,dám na 2hodiny do lednice a pak dělám štrudle,peču asi 20-25minut na 180st

nastrouhaný tuk

pak se přidají suroviny a zpracuje těsto,to ještě po rozdělení na 4díly každé zvlášť prohnětu v ruce

rozválím,posypu strouhankou

dám jablka,rozinky,vanilkcukr,skořici a začínám balit,první boky

pak jednu stranu a přiklopím druhou,dám spojem na plech

spojem dole

propíchám vidličkou a potřu rozšlehaným vejcem,dám péct

po upečení

záviny,dnes s tvarohem a povidlama-posypané strouhaným perníkem

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

P.A.V.L.A 8. 10. 2013, 19:02
(Y) (Y) (Y)
Anturka 5. 10. 2013, 13:47
tak jsem je dneska udělala ,musela jsem přidat vic mouky než je psáno v receptu aby se to spojilo ale chutově je dobrej nakrojil se ještě za tepla (F)
žingi 8. 10. 2013, 18:25
@Anturka recept je ok,ale kdo ví,jakou tam u vás máš mouku ,-)
Anturka 8. 10. 2013, 19:33
@žingi nebo tuk ,-)
dadula1 9. 7. 2013, 16:21
(clamp) (clamp) (clamp)Štrůdl nemá chybu.Mnam ,mnam :-)
žingi 11. 7. 2013, 15:03
@dadula1 děkuji (L)
černa hora 23. 9. 2012, 14:30
(*) (*) (jablka) (*) (*)
Bibiána H. 23. 9. 2012, 11:04
(Y) (Y) (Y)
žingi 23. 9. 2012, 20:37
@Bibiána H. (Y) ,-) ,-) ,-)
anaba 23. 9. 2012, 9:34
Jani,tak ten tvůj recept musím vyzkoušet :-) :-)vypadá luxusně |:o) |:o)bohužel,nemám tuk doma a do obchodu s mi nechce..tak příští týden na něj určitě dojde (Y)
žingi 23. 9. 2012, 20:36
@anaba (flower)Aničko,vyzkoušej ,-)je to o něco lepší,než z těch kupovaných těst (Y) (Y) (Y)
Ivetka82 22. 11. 2011, 16:00
(pl)už se chystám ho upéct ,mňam (zajic) (clamp) (clamp) (clamp) (jidlo)
žingi 23. 11. 2011, 9:33
@Ivetka82 ,-)i ta příprava je důležitá (Y) (Y) (Y) (zajic)
Dada34 (upraveno) 9. 6. 2011, 20:08
(Y) Tak jsem včera upekla a dnes už není. Je opravdu vynikající
DENY37 3. 5. 2011, 13:41
(Y) (clamp) (Y) (clamp)Jani,včera jsem pekla a je skvělej!! (radost)dělala jsem tři šišky, dvě s jablkama a jednu s broskvema a se skořicí a nemá chybu!!všem moc a moc chutnal!děkuji za receptík...Zdenka s rodinou
žingi 4. 5. 2011, 20:46
@DENY37 děkuji a jsem ráda,že vám chutnalo (Y) (Y) (Y) (L)
omandra 25. 3. 2011, 15:03
vypadá to fakt skvěle! já vždycky když dělám štrůdl,i třeba jen z lístkovýho hotovýho, tak mi to vespod praskne a vyteče veškerá šťáva,ikdyž tam dávám i tu strouhanku :-@
žingi 25. 3. 2011, 19:22
@omandra Majko,já vymačkávám šťávu z jablek a podsypu strouhankou a té se nebojím přidat,stejně vsákne a není vůbec cítit (F) (F) (F) a i mě někdy praskne ,-)
lidare 5. 2. 2011, 18:01
(Y)vypadá to moc dobře to těsto :-) :-) :-)
žingi 23. 2. 2011, 8:56
@lidare děkuji,to je jen když mám koupený tuk a nemám zásobu těsta v mražáku ,-) ,-) ,-)
Mach 5. 2. 2011, 17:38
Jani,závin je výborný (Y),těsto chutná podobně jako listové,díky za recept (clamp) (clamp) (clamp) (F) (F) (F).
žingi 6. 2. 2011, 16:25
@Mach ano,je to list.těsto,ale dělané doma (Y)děkuji (L) (F) (F) (F)
Dan.ka 15. 11. 2010, 20:21
*-)Jani,to je vyválený do kulata?To se asi lepší zabalí že?Kdysi jsem ho dělávala z Ivy,ani nevím,jestli se ještě tak jmenuje ,-)
žingi 15. 11. 2010, 20:23
@Dan.ka (flower)Danuš,do takového oválu,prostě jak to výjde ,-) ,-) ,-)neumím obdélník (pst)jj,já mám od mamky v receptu taky psanou Ivu,proto jsem se dopoledne v tom kvaltu přepsala (L) (F) (F) (F)
Dan.ka 15. 11. 2010, 20:26
@žingi (Y)Já ho upeču ve středu,pamatuju si,že byl moc dobrej,listový mi moc nechutná a vždycky praskne +o(
žingi 15. 11. 2010, 20:28
@Dan.ka nepraskly,ale mamina říkala,že je to jako listové,jen že si ho udělám doma *-) *-) *-)
W1Světluška 15. 11. 2010, 15:50
Vypadá krásně a chutná jistě ještě líp. Ale že by Lukana nebo Stella byly 100% tuk?No nevím nevím co teda dát?
žingi 15. 11. 2010, 20:16
@W1Světluška vy nemáte nebo nevíte,že je Lukana na pečení myslím žlutý obal a 100%modrý,se Stellou jsem se přepsala je to Omega (F) (F) (F)
W1Světluška 16. 11. 2010, 16:35
@žingi Lukanu znám..Také ji používám na pečení ale 100% modrou jsem ještě nezkoušela. Ani nevím že je.Nemyslela jsem svou poznámku nikterak rýpavě pokud to tak vyznělo. To opravdu ne. :-) (hello)
žingi 16. 11. 2010, 16:38
@W1Světluška (L)ne,čtěte výš,já se v rychlosti upsala ,-) ,-) ,-)
Vera N 15. 11. 2010, 11:45
V lednici mám 100% tuk, odpoledne jdu na to. (Y) (Y)
žingi 15. 11. 2010, 20:20
@Vera N tak to je dobře,asi už je upečeno ^o) ^o) ^o) ^o) ^o)
KáKá 15. 11. 2010, 10:54
Vypadá nádherně (clamp)
žingi 15. 11. 2010, 11:15
@KáKá a byl výborný (zajic) (zajic) (zajic)musím dělat s rozinkama a další bez pro starší dceru ,-)děkuji (F) (F) (F)
Anturka 15. 11. 2010, 10:54
MNAM ,MNAM, (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
žingi 15. 11. 2010, 11:03
@Anturka jak tě znám,určitě ho zkusíš taky brzo (L) (L) (L) ,-) ,-) ,-) ,-) ,-) (flower)
Anturka 15. 11. 2010, 11:08
@žingi JJ ŽE VÁHÁŠ ALE NEVÍM KDY DNESKA BYCH CHTĚLA UŽ KONEČNĚ ZKUSIT ODPOLEDNE TY ROHLÍČKY :-D ,-) ,-) ,-)
žingi 15. 11. 2010, 11:24
@Anturka ^o) ^o) ^o) ^o)udělej a (P) (P) (P) (P)se těším zase já (L) (F) (F) (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie