(recept
si oblíbilo 32 návštěvníků)
Štrudl ze 100% tuku
Potřebné ingredience
1 100% tuk(lukana,stella),1 vejce,36dkg hladké mouky,2dcl mléka,trochu soli, jablka,strouhanku,rozinky,vanilkcukr,skořici,vejce na potření
Postup přípravy
tuk si nastrouhám na struhadle do mísy,přidám vejce,mouku,mléko,sůl a zpracuju těsto,dám na 2hodiny do lednice a pak dělám štrudle,peču asi 20-25minut na 180st
nastrouhaný tuk
pak se přidají suroviny a zpracuje těsto,to ještě po rozdělení na 4díly každé zvlášť prohnětu v ruce
rozválím,posypu strouhankou
dám jablka,rozinky,vanilkcukr,skořici a začínám balit,první boky
pak jednu stranu a přiklopím druhou,dám spojem na plech
spojem dole
propíchám vidličkou a potřu rozšlehaným vejcem,dám péct
po upečení
záviny,dnes s tvarohem a povidlama-posypané strouhaným perníkem
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
P.A.V.L.A
(upraveno)
8. 10. 2013, 19:02
Anturka
(upraveno)
5. 10. 2013, 13:47
tak jsem je dneska udělala ,musela jsem přidat vic mouky než je psáno v receptu aby se to spojilo ale chutově je dobrej nakrojil se ještě za tepla
žingi
(upraveno)
8. 10. 2013, 18:25
@Anturka
recept je ok,ale kdo ví,jakou tam u vás máš mouku
Anturka
(upraveno)
8. 10. 2013, 19:33
@žingi
nebo tuk
dadula1
(upraveno)
9. 7. 2013, 16:21
Štrůdl nemá chybu.Mnam ,mnam
žingi
(upraveno)
11. 7. 2013, 15:03
@dadula1
děkuji
černa hora
(upraveno)
23. 9. 2012, 14:30
Bibiána H.
(upraveno)
23. 9. 2012, 11:04
žingi
(upraveno)
23. 9. 2012, 20:37
@Bibiána H.
anaba
(upraveno)
23. 9. 2012, 9:34
Jani,tak ten tvůj recept musím vyzkoušet vypadá luxusně bohužel,nemám tuk doma a do obchodu s mi nechce..tak příští týden na něj určitě dojde
žingi
(upraveno)
23. 9. 2012, 20:36
@anaba
Aničko,vyzkoušej je to o něco lepší,než z těch kupovaných těst
Ivetka82
(upraveno)
22. 11. 2011, 16:00
už se chystám ho upéct ,mňam
žingi
(upraveno)
23. 11. 2011, 9:33
@Ivetka82
i ta příprava je důležitá
Dada34
(upraveno)
9. 6. 2011, 20:08
Tak jsem včera upekla a dnes už není. Je opravdu vynikající
DENY37
(upraveno)
3. 5. 2011, 13:41
Jani,včera jsem pekla a je skvělej!! dělala jsem tři šišky, dvě s jablkama a jednu s broskvema a se skořicí a nemá chybu!!všem moc a moc chutnal!děkuji za receptík...Zdenka s rodinou
žingi
(upraveno)
4. 5. 2011, 20:46
@DENY37
děkuji a jsem ráda,že vám chutnalo
omandra
(upraveno)
25. 3. 2011, 15:03
vypadá to fakt skvěle! já vždycky když dělám štrůdl,i třeba jen z lístkovýho hotovýho, tak mi to vespod praskne a vyteče veškerá šťáva,ikdyž tam dávám i tu strouhanku
žingi
(upraveno)
25. 3. 2011, 19:22
@omandra
Majko,já vymačkávám šťávu z jablek a podsypu strouhankou a té se nebojím přidat,stejně vsákne a není vůbec cítit a i mě někdy praskne
lidare
(upraveno)
5. 2. 2011, 18:01
vypadá to moc dobře to těsto
žingi
(upraveno)
23. 2. 2011, 8:56
@lidare
děkuji,to je jen když mám koupený tuk a nemám zásobu těsta v mražáku
Mach
(upraveno)
5. 2. 2011, 17:38
Jani,závin je výborný ,těsto chutná podobně jako listové,díky za recept .
žingi
(upraveno)
6. 2. 2011, 16:25
@Mach
ano,je to list.těsto,ale dělané doma děkuji
Dan.ka
(upraveno)
15. 11. 2010, 20:21
Jani,to je vyválený do kulata?To se asi lepší zabalí že?Kdysi jsem ho dělávala z Ivy,ani nevím,jestli se ještě tak jmenuje
žingi
(upraveno)
15. 11. 2010, 20:23
@Dan.ka
Danuš,do takového oválu,prostě jak to výjde neumím obdélník jj,já mám od mamky v receptu taky psanou Ivu,proto jsem se dopoledne v tom kvaltu přepsala
Dan.ka
(upraveno)
15. 11. 2010, 20:26
@žingi
Já ho upeču ve středu,pamatuju si,že byl moc dobrej,listový mi moc nechutná a vždycky praskne
žingi
(upraveno)
15. 11. 2010, 20:28
@Dan.ka
nepraskly,ale mamina říkala,že je to jako listové,jen že si ho udělám doma
W1Světluška
(upraveno)
15. 11. 2010, 15:50
Vypadá krásně a chutná jistě ještě líp. Ale že by Lukana nebo Stella byly 100% tuk?No nevím nevím co teda dát?
žingi
(upraveno)
15. 11. 2010, 20:16
@W1Světluška
vy nemáte nebo nevíte,že je Lukana na pečení myslím žlutý obal a 100%modrý,se Stellou jsem se přepsala je to Omega
W1Světluška
(upraveno)
16. 11. 2010, 16:35
@žingi
Lukanu znám..Také ji používám na pečení ale 100% modrou jsem ještě nezkoušela. Ani nevím že je.Nemyslela jsem svou poznámku nikterak rýpavě pokud to tak vyznělo. To opravdu ne.
žingi
(upraveno)
16. 11. 2010, 16:38
@W1Světluška
ne,čtěte výš,já se v rychlosti upsala
Vera N
(upraveno)
15. 11. 2010, 11:45
V lednici mám 100% tuk, odpoledne jdu na to.
žingi
(upraveno)
15. 11. 2010, 20:20
@Vera N
tak to je dobře,asi už je upečeno
KáKá
(upraveno)
15. 11. 2010, 10:54
Vypadá nádherně
žingi
(upraveno)
15. 11. 2010, 11:15
@KáKá
a byl výborný musím dělat s rozinkama a další bez pro starší dceru děkuji
Anturka
(upraveno)
15. 11. 2010, 10:54
MNAM ,MNAM,
žingi
(upraveno)
15. 11. 2010, 11:03
@Anturka
jak tě znám,určitě ho zkusíš taky brzo
Anturka
(upraveno)
15. 11. 2010, 11:08
@žingi
JJ ŽE VÁHÁŠ ALE NEVÍM KDY DNESKA BYCH CHTĚLA UŽ KONEČNĚ ZKUSIT ODPOLEDNE TY ROHLÍČKY
žingi
(upraveno)
15. 11. 2010, 11:24
@Anturka
udělej a se těším zase já