(recept
si oblíbilo 14 návštěvníků)
Svatební cukrovíčko

Potřebné ingredience
asi 35 druhů
Postup přípravy
Griláš od babičky:
-300 gramů krystalového cukru
-1kondenzované slazené mléko
-1 máslo (250g)
- 150g nahrubo nasekaných ořechů ( může být i varianta s kokosem)
-1 balení oplatek
Cukr zkaramelizujeme dáme máslo a vylijeme do něj kondenzované mléko, pak přidáme ořechy ,nebo kokos.
Částečně vychlazené natírame na oplatky 3-4 vrstvy(oplatek, karamel, oplatek...)
Mírně zatížíme a krájíme na druhý den na kostky, nebo obdélníčky,můžeme máčet v čokoládě.
Nepečená kokosová roláda:
250g máslových sušenek(piškoty)
200g práškového cukru
1 velká lžíce kakaa
6 velkých lžic silné kávy (turek )rum dle chuti a konzistence hmoty
Náplň:
125g másla
100g práškového cukru
70 g kokosové moučky( jiná variace může být napr. s ořechami)
Postup:
Do větší mísy si dáme všechny ingredience na zadělání těsta: namleté piškoty, pr. cukr, kakao, káva a rum. Vypracujeme těsto rukama. Vál si posypeme pr. cukrem a vyválime obdélník. Tloušťka asi 0,5 mm.
Vyšlehané máslo s cukrem a kokos. moučkou rozetřeme na obdélník a srolujeme do rolády.
Pokud děláte roládu prvně a máte strach aby se vám nepotrhala, dejte si na vál potr. fólii, posypte cukrem a vyválejte plát, při stáčení rolády si pomáhejte fólií.
Hotovou roládku dejte na rovnou podložku a dejte do chladna( lednice).
Nejlíp se krájí hodně vychlazená.
Kávové zrná:
- 1 balení piškotů
-100g pr. cukru
-100g másla
-2 lžíce kakaa
-2 lžíce ml. kávy
- rum 3 lžíce i více( dle konzistence)
Vypracujeme těsto, utvoříme oválky uprostřed uděláme rýhu jako káva, polijeme čokoládou, dávame do papírových košíčků.
kokosové cukroví(nepečené) :
250g pr. cukru, 250g sušeného mléka, 2 lžíce rumu, 1 malá lžíčka citrónové šťávy. Dle konzistence přidat cukr se sušeným mlékem, nebo pokud je hmota hodně hustá přidat rum.
čokoládová roláda:
čoko hmota:200 g čokolády na vaření( orion, figaro) rozpustíme a přidáme 3-4 lžíce kukuřičného sirupu. Udělá se nám hmota , kterou necháme vychladit a pak vyválíme na plát a potáhneme s ním roládu.
korpus: 4 vajíčka, 4 lžíce krystalového cukru,5 lžíc horké vody, 4 lžíce hladké mouky, 3/4 pr. do pečiva, 2 lžíce kakaa.
Punčové řezy jsou podle receptu od Radunny ID 92530 jsou výborné.
Šohajky:
20dkg 100%tuku, 20 dkg pr. cukru,8dkg kakaa-rozpustit ve vodní lázni.(já nejradši používam pravou rozpuštěnou čokoládu,příjde mě to chutnější.
Plníme košíčky nejdřív jen trošku na dno pak dáme trošku plnky a pak zalijeme zbytkem čokolády.
Plnka:
1dcl mléka,15dkg pr. cukru,1/2dcl rumu,10dkg ml.ořechů, vaříme nad parou do zhoutnutí.
Medové řezy:
25 dkg hl. mouky,10dkg medu,1 lžíce mléka,2 žloutky,špetka jedlé sody
Zpracujeme těsto je hodně řídké, dáme do lednice na 2-3 hodiny(zpracuvávame studené)
a pak vyválíme tenké pláty stajné velikosti.Po vyjmutí z trouby dát na rovnou podložku.
Plníme:25dkg másla, 1 uvařené salko
já ještě každý plát promazávam švestkovým domácím džemem.
Čajové pečivo:
60dkg hl. mouky,50dkgmásla,2 žloutky, 20dkg pr. cukru.
Zpracujeme těsto a pak vytlačujeme strojkem na škvarky, nebo dle fantazie stříkame přes špičku.
Pečené slepujeme marmeládou a máčíme v čokoládě.
Foukané rohlíčky:
500g pr. cukru,250g másla,200g hl mouky, 150g ml. ořechů,1 malá lžíčka jedlé sody.
Plníme formičky( pozor těsto hodně nabyde tak neplnit moc)Pečeme v mírně vyhřáte toubě do růžova.
-300 gramů krystalového cukru
-1kondenzované slazené mléko
-1 máslo (250g)
- 150g nahrubo nasekaných ořechů ( může být i varianta s kokosem)
-1 balení oplatek
Cukr zkaramelizujeme dáme máslo a vylijeme do něj kondenzované mléko, pak přidáme ořechy ,nebo kokos.
Částečně vychlazené natírame na oplatky 3-4 vrstvy(oplatek, karamel, oplatek...)
Mírně zatížíme a krájíme na druhý den na kostky, nebo obdélníčky,můžeme máčet v čokoládě.
Nepečená kokosová roláda:
250g máslových sušenek(piškoty)
200g práškového cukru
1 velká lžíce kakaa
6 velkých lžic silné kávy (turek )rum dle chuti a konzistence hmoty
Náplň:
125g másla
100g práškového cukru
70 g kokosové moučky( jiná variace může být napr. s ořechami)
Postup:
Do větší mísy si dáme všechny ingredience na zadělání těsta: namleté piškoty, pr. cukr, kakao, káva a rum. Vypracujeme těsto rukama. Vál si posypeme pr. cukrem a vyválime obdélník. Tloušťka asi 0,5 mm.
Vyšlehané máslo s cukrem a kokos. moučkou rozetřeme na obdélník a srolujeme do rolády.
Pokud děláte roládu prvně a máte strach aby se vám nepotrhala, dejte si na vál potr. fólii, posypte cukrem a vyválejte plát, při stáčení rolády si pomáhejte fólií.
Hotovou roládku dejte na rovnou podložku a dejte do chladna( lednice).
Nejlíp se krájí hodně vychlazená.
Kávové zrná:
- 1 balení piškotů
-100g pr. cukru
-100g másla
-2 lžíce kakaa
-2 lžíce ml. kávy
- rum 3 lžíce i více( dle konzistence)
Vypracujeme těsto, utvoříme oválky uprostřed uděláme rýhu jako káva, polijeme čokoládou, dávame do papírových košíčků.
kokosové cukroví(nepečené) :
250g pr. cukru, 250g sušeného mléka, 2 lžíce rumu, 1 malá lžíčka citrónové šťávy. Dle konzistence přidat cukr se sušeným mlékem, nebo pokud je hmota hodně hustá přidat rum.
čokoládová roláda:
čoko hmota:200 g čokolády na vaření( orion, figaro) rozpustíme a přidáme 3-4 lžíce kukuřičného sirupu. Udělá se nám hmota , kterou necháme vychladit a pak vyválíme na plát a potáhneme s ním roládu.
korpus: 4 vajíčka, 4 lžíce krystalového cukru,5 lžíc horké vody, 4 lžíce hladké mouky, 3/4 pr. do pečiva, 2 lžíce kakaa.
Punčové řezy jsou podle receptu od Radunny ID 92530 jsou výborné.
Šohajky:
20dkg 100%tuku, 20 dkg pr. cukru,8dkg kakaa-rozpustit ve vodní lázni.(já nejradši používam pravou rozpuštěnou čokoládu,příjde mě to chutnější.
Plníme košíčky nejdřív jen trošku na dno pak dáme trošku plnky a pak zalijeme zbytkem čokolády.
Plnka:
1dcl mléka,15dkg pr. cukru,1/2dcl rumu,10dkg ml.ořechů, vaříme nad parou do zhoutnutí.
Medové řezy:
25 dkg hl. mouky,10dkg medu,1 lžíce mléka,2 žloutky,špetka jedlé sody
Zpracujeme těsto je hodně řídké, dáme do lednice na 2-3 hodiny(zpracuvávame studené)
a pak vyválíme tenké pláty stajné velikosti.Po vyjmutí z trouby dát na rovnou podložku.
Plníme:25dkg másla, 1 uvařené salko
já ještě každý plát promazávam švestkovým domácím džemem.
Čajové pečivo:
60dkg hl. mouky,50dkgmásla,2 žloutky, 20dkg pr. cukru.
Zpracujeme těsto a pak vytlačujeme strojkem na škvarky, nebo dle fantazie stříkame přes špičku.
Pečené slepujeme marmeládou a máčíme v čokoládě.
Foukané rohlíčky:
500g pr. cukru,250g másla,200g hl mouky, 150g ml. ořechů,1 malá lžíčka jedlé sody.
Plníme formičky( pozor těsto hodně nabyde tak neplnit moc)Pečeme v mírně vyhřáte toubě do růžova.

čtverečky čokoládové

kokosové nepečené

koláčky

kokosky, paříž. rohlíčky

košíčky a šohajky

linecké a čajové

trubičky

marokánky , rumové koule, čajové pečivo

\laskonky a věnečky

a tady všechno pospolu....
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
vrla
(upraveno)
25. 11. 2010, 22:19
prosím o recept na ty koláčky

nahlásit

trala
(upraveno)
17. 11. 2010, 9:46
Nádhera
krásná prácička
díky za receptíky














nahlásit

peke
(upraveno)
17. 11. 2010, 9:40
Hned bych si kousek dala




nahlásit

lase
(upraveno)
16. 11. 2010, 8:41
Díky za inspiraci
A najdu někde recept i na ty čokoládové čtverečky prosím?

nahlásit

herlíci
(upraveno)
16. 11. 2010, 8:37


nahlásit

gonzar
(upraveno)
15. 11. 2010, 20:51
Moni, krásné cukrovíčko. A co toho bylo naděláno.
Už se těším na vánoce. Díky za recepty






nahlásit

MoňasB
(upraveno)
15. 11. 2010, 21:33
@gonzar
Za málo,pa pa .



nahlásit