Zobrazit přihlášovací formulář

Sladká jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Vyplišťák

0.0
Vyplišťák

Potřebné ingredience

2-3 velké brambory, 1/4l horkého mléka, hrst hladké mouky, cukr, sůl, švestky, olej

Postup přípravy

2-3 velké brambory nastrouháme, spaříme 1/4l horkého mléka, vyždímáme, osolíme špetkou soli, přidáme hrst hladké mouky a vajíčko, promícháme, mezitím si rozehřejeme v troubě trochu oleje na plechu, pak na to dáme vzniklou směs z brambor a poklademe švestkami a bohatě pocukrujeme, pak dáme péct. Až budou okraje nazlátlé vyndáme a podáváme horké nebo studené, já můžu oboje:-)
Většinou má větší úspěch tento recept u žen, já snědla celou tu mísu sama, dělala jsem to po delší době,tak jsem dala vetší vrstvu brambor a musela jsem péct dýl, lepší dát slabší vrstvu.

Jinak moje maminka dělá v mirkovlnce s funkcí crisp a je to lepší než z trouby.

Mamka má leta tento recept napsaný v sešitu, na netu jsem našla klasicky z bramborákového těsta, to jsem nezkoušela (vynechávám tedy majoránku, česnek,...)

Lilinka mi pomáhala skládat, takže se zabaví i děti:-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

chalupnicka 21. 1. 2011, 13:16
Zajímavý receptík :-) (Y)
Vanusak 19. 11. 2010, 14:43
Tý jo, Lenko, nějak si nedovedu představit brambory a švestky dohromady... *-) Dá se ta chuť něčemu připodobnit? (L)
lerei 20. 11. 2010, 13:29
@Vanusak to nevím, mě to prostě chutná, ty švestky s tím cukrem tomu dodají jinou chuť než vyloženě bramborovou (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie