(recept
si oblíbilo 119 návštěvníků)
Hovězí plátky na víně s brusinkami a šťouchanými brambory (z pořadu Prostřeno)
Potřebné ingredience
1,5 kg hovězího zadního, 2 lžíce hladké mouky (cca) ,pepř, sůl , špetka koření na roštěnky , 300 ml červeného vína ,300–350 ml vývaru , 3–4 lžíce konzervovaných brusinek , 1,5–2 kg brambor , 50 g másla ,mléko nebo smetana na vaření dle chuti ,lahůdková či jarní cibulka
Postup přípravy
Maso nakrájíme na plátky a lehce naklepeme. Opepříme, osolíme a přidáme trochu koření na roštěnky. Poté maso obalíme v hladké mouce a na rozpáleném oleji opečeme z obou stran. Mělo by lehce zhnědnout. Přendáme na talíř a asi 5 minut opékáme nakrájenou cibuli. Vrátíme maso, přilijeme víno a vývar a přivedeme k varu. Ztlumíme oheň a pod pokličkou maso dusíme, dokud nezměkne. Mělo by to trvat asi hodinu a kousek. Poté zkusíme, zda je maso měkké. Pokud ano, vyjmeme ho z omáčky opět na talíř a omáčku rozmixujeme. Opět maso vrátíme, přidáme brusinky, případně dochutíme a provaříme ještě asi 5 minut. Připravíme si brambory. Oloupeme, nakrájíme a vložíme do vroucí osolené vody na 20 minut. Poté vodu slijeme, brambory rozšťoucháme, přidáme pepř, případně sůl, přilijeme vlažnou smetanu či mléko, máslo, pokrájenou cibulku a vše zamícháme.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
P.A.V.L.A
(upraveno)
28. 10. 2019, 16:34
nelinka.micinka
(upraveno)
28. 10. 2019, 12:17
Děkuju za receptik Vařila jsem už po několikáté a nemá chybu Všichni se jen oblizovali
novackova
(upraveno)
13. 11. 2016, 21:52
Paluna
(upraveno)
18. 5. 2015, 20:57
Aluch
(upraveno)
18. 5. 2015, 20:08
Děkuji za recept ve středu si jedu pro hovězí z bio farmy takže určitě vyzkouším
Vlr.Buckova
(upraveno)
12. 2. 2015, 7:52
itinka007
(upraveno)
18. 1. 2015, 13:47
dneska jsem dělala v pomalém hrnci a byla to bašta
JanaHovor
(upraveno)
6. 11. 2012, 9:24
Tenhle recept je původně z Apetitu, mám ho tu taky v receptech a je to fakt žrádlo
hrusticka84
(upraveno)
10. 8. 2012, 13:59
retriever
(upraveno)
18. 2. 2012, 10:44
želva17
(upraveno)
2. 1. 2012, 0:19
tohle mám moc ráda.Pěkná estetika.Hned bych si s chutí dala.
seymoore
(upraveno)
17. 11. 2011, 3:00
Lunetka
(upraveno)
1. 4. 2011, 18:57
Tak a máme taky dovařeno jen jsme udělali víc omáčky a jako přílohu jsme volili rýži, ale omáčka je . Tak děkuji za receptík, ostatním dobrou chuť a my jdeme taky
Hanka31
(upraveno)
13. 1. 2011, 17:18
bezva recept, výborné
Fantagiro
(upraveno)
7. 1. 2011, 14:47
výborné ,jen příště budu dělat s br.kaší
marhal
(upraveno)
31. 12. 2010, 13:35
uvařeno, ochutnáno, pochváleno
nataska19
(upraveno)
29. 12. 2010, 22:40
Vařila jsem dneska k obědu a je to báječné, moc nám chutnalo a snadné. Recept jsem téměř dodržela až na přílohu - udělala jsem rýži. Recept jsem hned poslala sestře, jak nás ta chuť nadchla.
aleša
(upraveno)
28. 12. 2010, 10:03
Kdo máte recept odzkoušený, myslíte, že by k tomu byla dobrá i rýže??
lulubur
(upraveno)
26. 12. 2010, 18:49
Dnes jsem vařila pro návštěvu..... Výborné a pracné mi to nepřijde Určitě uvaříme zas
Jája
(upraveno)
11. 12. 2010, 13:00
je žrádýlko u nás se dělalo bez brusinek, ale i tak je