Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 24 návštěvníků)

Mouřeníny

0.0
Mouřeníny

Potřebné ingredience

70g sádla, 70g moučkového cukru, 100g hladké mouky, 30g kakaa, marmeláda

Postup přípravy

Ze změklého sádla, prosáté mouky , cukru a kakaa vypracujeme těsto. Z počátku to jde těžko, ale chce to vydržet, těsto trochu povolí. Hlavně nepřidávat další sádlo, cukroví by se vám rozteklo!!! Z těsta tvoříme kuličky, které klademe na plech ( pečící papír je snad už samozřejmostí ) s dostatečnou vzdáleností od sebe. Nejlépe koncem vařečky do nich uděláme důlek. Pečeme zvolna. Necháme zchladnout, horké by se drolily a poté uskladníme. Další den plníme důlky marmeládou. A máme hotovo :-))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Spectra 10. 12. 2010, 14:20
jak dlouho je máte v troubě než se upečou *-) Já je tam měla šíleně dlouho a pořád se mi lepí na ruce ,-) ,-) ,-)
nina76 12. 12. 2010, 15:40
@Spectra Peču na 140 stupňů a asi 8-9minut. (Y) Ať se daří (hello)
mmakina 29. 11. 2010, 10:49
Kdepak, to jsou sádlové důlky , cukroví mého dětství (L), do dneška hodně oblíbené, peče se rovnou s marmeládou, musí to byt kyselá rybízová, hezky se připeče, horké se cukrují moučkovým cukrem. Mnam! |:o) |:o)
martina.in 29. 11. 2010, 10:46
Máte je krásné. Je to moje oblíbené cukroví, které pekla jenom babička. už se na ně letos těším. Hezký den - Martina |:o) |:o) |:o)
vseta 28. 11. 2010, 13:24
tak tyto dělává naše prababička a plní povidlama (Y)
MALIČEK 28. 11. 2010, 13:18
(Y) to jsou přece kozí bobky ,-), taky dělám http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=8079&user=9887
Papaja80 27. 11. 2010, 14:50
já ještě do těsta přidávám špetku mletého hřebíčku, skořice a citr. kůru. Jsou výborné :-)
Magdik 25. 11. 2010, 8:42
letos také vyzkouším, děkuji za receptík, prosím máte nějakou osvědčenou marmeládu do tohoto receptu? Která je v tomto nejlepší? rybíz? meruňky? díky za radu (F)
Papaja80 28. 11. 2010, 13:12
@Magdik Já zas dávám višňovou, protože je kyselá :-)
nina76 25. 11. 2010, 13:46
@Magdik Dobrý den Magdi, já používám domácí ostružinovou marmeládu. Ale určitě se hodí meruňková , budou na pohled více kontrastní, (hello) (hello)
marky18 25. 11. 2010, 0:13
Díky za tip (Y). Ráda vyzkouším. Markéta D
ANNITRAM 24. 11. 2010, 23:25
(Y) ty mám strašně ráda jsou výborně křehoučké (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie