Cukroví I.

Potřebné ingredience
KOKOSKY - 2bílky, 100g cukru krupice, 100g kokosu CITRÓNOVÉ HVĚZIČKY - 240g hladké mouky, 140g hery, 160g moučkového cukru, nastrouhaná omytá kůra z jednoho citrónu a šťáva z tohoto citrónu VANILKOVÉ ROHLÍČKY - 240g hladké mouky, 160g másla (hery), 50g moučkového cukru, 100g mletých ořechů, 1žloutek LINECKÁ KOLEČKA - 400g hladké mouky, 250g másla (hery), 120g moučkového cukru, 1vejce, citrónová kůra, 1 prášek do pečiva, 1 vanolkový cukr PERNÍČKY - 500g hladké mouky, 160g moučkového cukru, 70g másla, 2vejce, 3lžíce medu, 2lžičky jedlé sody, 3lžičky perníkového koření, 3lžičky kypřícího prášku do perníku, 3lžičky kakaa, 1 vejce na potření, bílková poleva - 2bílky, 280g moučkového cukru
Postup přípravy
CITRÓNOVÉ HVĚZDIČKY - Ze všech surovin si zpracujeme hladké těsto, které vložíme do ledničky přibližně na půl hodiny odpočinout. Z těsta pak vyválíme silný plát přibližně 3mm, formičkami vykrajujeme hvězdičky. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 8-10minut. Vychladlé slepujeme meruňkovou marmeládou a potíráme čokoládou. A hvězdičky dozdobujeme dle své fantazie
VANILKOVÉ ROHLÍČKY - Ze všech surovin vypracujeme hlaké těsto, které necháme v ledničce aspoň na hodinu odležet. Poté z těsta tvarujeme rohlíčky na pečící papír,. Pečeme ve vyhřáté troubě. Rohlíčky jsou hotové až mají krásnou zlatavou barvu ze spoda. Ještě teplé je obalujeme ve směsi vanilkového a moučkového cukru
LINECKÁ KOLEČKA - Ze surovin opět uděláme hladké těsto, které dáme na půl hodiny odležet do ledničky. Z těsta poté vykrajujeme kolečka, jedny s dírou a jedny bez. Pečeme ve vyhřáté troubě asi tak 10 minut do zlatova. Vychladlé kolečka bez díry natřeme např. jahodovou marmeládou a na ní přiložíme druhé kolečko s dírou. Slepené kolečka posypeme moučkovým cukrem. Z tohoto těta se můžou vykrajovat libovolné tvary, keré se pak můžou potáhnout čokoladoua ozdobit dle své fantazie
PERNÍČKY - Všechny suroviny smícháme a zpracujeme ve vláčné, tvárné těsto. To pak zabalíme do fólie a necháme v ledničce nejlépe přes noc odpočinout. Poté těsto vyválíme na 3mm silný plát a vykrajujeme různé tvary, které skládáme na pečící papír. Povrch perníčku potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme ve vyhřáté troubě asi tak 10 minut. Vychladlé zdobíme dle své fantazie bílkovou polevou - v míse vyšleháme bílky s cukrem na hladkou polevu

I
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu





















