Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 13 návštěvníků)

Balené ořechy

0.0
Balené ořechy

Potřebné ingredience

300g hladké mouky
200g másla
100g ořechů
40g cukru
2 žloutky
(přidávám trochu mléka pro vláčnost těsta)

moučkový cukr
vanilkový cukr

ořechy, které budete obalovat v těstíčku

Postup přípravy

Zaděláme těsto z výše uvedených surovin, uštipují se kousky a balí se ořech. Když je těsto s lískovými oříšky, tak lískový oříšek, když s vlašskými, tak 1/4 vlašského ořechu. Pečeme v troubě cca při 175 stupních dozlatova. Pečené, ještě teplé obalujeme v moučkovém cukru smíchaným s vanilkovým cukrem.

Ze všech surovin uděláme hladké těsto.

Uždibujeme kousky těsta a balíme do nich oříšek. Lískový celý, vlašského 1/4. Kuličky(oválky) dáme na plech vyložený pečícím papírem.

Kuličky pečeme v troubě předehřáté na 175°C cca 10.min (hlídat troubu, čas je odhadem) dozlatova.

Ještě teplé kuličky obalíme v moučkovém cukru smíchaným s vanilkovým cukrem.

Hotové necháme v krabici v igelitu "změknout", tak alespoň týden. U nás se tedy jedí od té doby co je upeču a jsou dobré.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Lenka W. 9. 12. 2007, 10:57
Dobrý den,chci se zeptat, jestli těch 100g ořechů přijde do těsta nebo je to na to obalování? Měla jsem recept, do kterého se ořechy do těsta nepřidávaly jen se obalovaly, recept nestál za nic. Byla jsem velice zklamaná co mi vylezlo z trouby. Opravdu po upečení zůstanou kuličky kuličkami (mě po upečení vznikly takové obrovská kola s ořechem nahoře), jinak bych to zkusila ještě jednou podle toho vašeho receptu. Díky za odpověď Lenka (stromecek)
Silvie.K 14. 12. 2007, 15:20
@Lenka W. Lenko, nastouhané ořechy přijdou do těsta, pak musíte mít ještě další ořechy, které budete do těsta balit. Maxi koule mi nikdy nevznikly :-). Silvie

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie